Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Ιβάν Σαββίδης: «Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη»

Ιβάν Σαββίδης: «Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη»ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ  
Στις επικρίσεις που δέχτηκε μετά την συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» απάντησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, που τόνισε ότι ως πολίτης έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τη δική του πολιτική άποψη.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό  Πρακτορείο, πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε τη στάση του στα δημόσια πράγματα της χώρας και υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι των επιθέσεων που δέχεται.
Ο Ιβάν Σαββίδης απάντησε σε «κατηγορίες» όπως «Ρώσος» ή «ξένος» ή και «ολιγάρχης» και επανέλαβε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική.
Αναλυτικά η συνέντευξη  

ΕΡ: Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;

ΑΠ: Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.ΕΡ: Τι εννοείτε με αυτό;

ΑΠ: Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.

ΕΡ: Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;
 

ΑΠ: Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.
Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του «ξένου», του «Ρώσου» ή ακόμη και του «ολιγάρχη»...Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού.

ΕΡ: Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;

ΑΠ: Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!