Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Προσοχή στον βάλτο

Η αντιπολίτευση με κέρατα, στην οποία έχει οδηγήσει την αφηνιασμένη ΝΔ του ο Κυριάκος, προκαλεί, όπως είναι φυσικό, πολλά θύματα. Ανάμεσά  τους αριθμοί, πλεονάσματα, ελλείμματα, ιδέες, η εικόνα της οικονομίας, ακόμα και η εικόνα της χώρας.
Και είναι αλήθεια, ότι η αλήθεια αποτελεί τον πρώτο στόχο και το πρώτο θύμα των κεράτων του Μητσοτάκη. Είτε αυτή αφορά σε μείζονα θέματα, όπως οι προοπτικές της Ελλάδας, είτε σε, ας τα πούμε, ήσσονα –άκρως σοβαρά όμως- όπως οι  επιμέρους δεσμεύσεις από τη συμφωνία για την αξιολόγηση, κάποιες ρυθμίσεις και τροπολογίες που συναντούν αντιδράσεις, και λοιπά.
Έτσι πάει η υπόθεση, εδώ και καιρό. Της τα φόρεσε της ΝΔ ο αρχηγός τα κέρατα, και δεν γίνεται να μένουν αναξιοποίητα. Κυνηγούν, καρφώνουν, σέρνουν, παρασέρνουν, κάνουν τέλος πάντων ό, τι προορίζονται να κάνουν. Εκείνο που δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ορισμένες φορές, είναι ο τρόπος με τον οποίο εμείς απαντάμε. Και δεν εννοώ εμείς ως άτομα, ως δημοσιογράφοι, ως πολίτες, που εν πάση περιπτώσει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω. Κακώς, αλλά λέμε. Εννοώ «εμείς» ως συντεταγμένο κόμμα, που ασκεί μάλιστα εξουσία κυβερνητική. Και οφείλει να είναι πολύ προσεκτικό.
Αφορμή για τις σκέψεις μια από τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην οποία αποκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάτσα φόρα ψεύτη και κουτοπόνηρο, επειδή πρόσθεσε δυο μονάδες στο πλεόνασμα που απαιτεί η συμφωνία, για να ισχύσουν τα λεγόμενα αντίμετρα. Και αναρωτιέμαι αν έτσι, με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς του καφενέ, έχουμε την εντύπωση ότι πείθουμε οποιονδήποτε, εκτός από τους ήδη πεισμένους. Όχι μόνο για το δίκιο μας. Αλλά και  για το πώς καταλαβαίνουμε την αντιπαράθεση, τη σύγκρουση, την πολιτική, τη σοβαρότητα.
Υπάρχουν εκατό όπλα να χρησιμοποιήσει κανείς για να αντικρούσει και να καταγγείλει τις πλαστογραφίες, τα χαλκεύματα, και τα ψέματα του μονίμως αγριεμένου αρχηγού της ΝΔ. Λέω όμως, ότι δεν έχουν θέση σ’ αυτά όσα περιλαμβάνονται στο δικό του οπλοστάσιο. Οι χαρακτηρισμοί, το βρισίδι, είναι κατάλληλα για τον δικό του πόλεμο. Όχι για τον δικό μας. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Αριστερά δικαιούται να απαντά στη δεξιά λάσπη, με αριστερή, τότε δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι, το μόνο που κατορθώνουμε είναι να μας βουλιάζουν οι Κυριάκοι στον δικό τους βάλτο…
* Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Θανάση Καρτερού στην Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!