Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Διάσκεψη κορυφής στο ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών!

Μία ακόμη συνάντηση κορυφής διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Το ΕΣΡ, όπου είναι φανερό πλέον πως υπάρχει και η άποψη να μη γίνει «βιαστικά» ο...
διαγωνισμός, καλεί για σήμερα, Δευτέρα, όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές: τους εκπροσώπους της Digea, της ΕΡΤ, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Σ. Καψάλη!

Είχαν προηγηθεί η δημόσια δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από τρεις μήνες, οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά πως η καθυστέρηση στην προκήρυξη του διαγωνισμού ενέχει ποινικές ευθύνες για τα μέλη του ΕΣΡ αλλά και οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λ. Κρέτσου, που χαρακτήρισε την καθυστέρηση «αδικαιολόγητη». Με τις απόψεις αυτές συμφωνεί και ο Γιώργος Πλειός, το μόνο μέλος του Συμβουλίου που έχει δηλώσει δημόσια πως οι άδειες πρέπει να δοθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Μπροστά σε αυτόν τον καταιγισμό πιέσεων, το ΕΣΡ καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στην Ολομέλεια! Είναι βέβαιο πως η συνεδρίαση θα είναι καυτή, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται η χρησιμοποίηση της εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας ώστε να προκύπτουν διαφορετικοί αριθμοί τηλεοπτικών αδειών παρόχων περιεχομένου!
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!