Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ο παράγοντας της ψυχολογίας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Μέσα στα πολλά που έχουν μεταβληθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια ως προς το πολιτικό σκηνικό είναι και η συμπεριφορά των υπουργών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι τα κυβερνητικά στελέχη άλλα πιστεύουν, άλλα κάνουν και άλλα λένε ότι έκαναν.

Οι εντάσεις στη Βουλή και στα τηλεπαράθυρα, οι επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης αλλά και κατά των δανειστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και αυτό δείχνει ?μεταξύ άλλων? εκνευρισμό αλλά και ότι έχει μεταβληθεί η ψυχολογία των κυβερνώντων. Δεν εκπέμπουν ούτε τη λάμψη (αυτό είναι αναμενόμενο, όμως) ούτε τη μαχητικότητα που είχαν το πρώτο διάστημα.
Η ψυχολογία του νικητή, εκείνου που θα ανατρέψει τα πάντα προς όφελος της κοινωνίας, έχει δώσει πια τη θέση της στην ηττοπάθεια και ενίοτε στη μεμψιμοιρία που αποτυπώνεται στις δηλώσεις της μορφής «δεν θέλουμε, αλλά μας υποχρεώνουν...».
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ακόμη και στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων υλοποιεί μια πολιτική την οποία δεν πιστεύει, και -ως γνωστόν- όταν κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει δύσκολα επιτυγχάνεις.
Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει και τον δείκτη αισιοδοξίας στη χώρα. Οταν οι ίδιοι οι υπουργοί δεν πιστεύουν ότι η χώρα βγαίνει από το τούνελ της ύφεσης πώς θα το πιστέψουν οι πολίτες; Με τις δηλώσεις περί... θαυμάτων και... εκτόξευσης της ελληνικής οικονομίας;
Δυστυχώς όμως, εκτός από τους πολίτες, επιφυλακτικοί εμφανίζονται και εκείνοι που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στη χώρα. Το «άσ’ το για αργότερα» ακούγεται ολοένα και πιο συχνά, καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι το τοπίο είναι «καθαρό».
Γι’ αυτό μαζί με το κλείσιμο της αξιολόγησης απαιτούνται σοβαρές πρωτοβουλίες από την πλευρά του κ. Τσίπρα. Πρωτοβουλίες που δεν θα σχετίζονται όμως ούτε με τη μονιμοποίηση συμβασιούχων ούτε με τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών, αλλά με την ανάπτυξη!
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!