Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Και οι ψηφοφόροι στο Αιγάλεω έχουν ψυχή

Και οι ψηφοφόροι στο Αιγάλεω έχουν ψυχήΦαντάζει, νομίζω, απίστευτο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο 24ωρο σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα με τα μνημόνια, με τα μέτρα, με τις καταγγελίες ότι εξυφαίνεται νέα διαπλοκή, αλλά φαίνεται ότι τα δύο...
μεγάλα κόμματα έλυσαν όλα τα προβλήματά τους (και τα προβλήματα του κόσμου) και ανακάλυψαν νέο πεδίον δόξης λαμπρό για αντιπαράθεση. Ποιο είναι αυτό; Το... Αιγάλεω! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος (φωτογραφία) επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη επειδή σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι τα μέτρα θα είναι δυσβάσταχτα για κατοίκους πολλών περιοχών, φέρνοντας για παράδειγμα τους άνεργους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και του Αιγάλεω. Τους οποίους να σημειώσω δεν ρώτησε κανείς.

Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεώρησε ότι το να μένεις στο Αιγάλεω είναι προνόμιο Συριζαίων, που μάχονται υπέρ των λαϊκών δικαίων (και ας υπογράφουν με τους δανειστές μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ) και δεν του άρεσε καθόλου ότι ο κ. Μητσοτάκης, που τον θεωρεί εκπρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, αναφέρθηκε στο Αιγάλεω. Και έτσι αποφάσισε να... ξεσπαθώσει.

Οι βολές του κ. Τζανακόπουλου εστιάστηκαν προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι δεν δικαιούται να ομιλεί (αυτό το «δεν δικαιούστε να ομιλείτε» θυμίζει λίγο Μένιο Κουτσόγιωργα) στο όνομα των ανέργων και των εργαζομένων στις πιο φτωχές περιοχές, αφού δεν ξέρει καν αυτές τις περιοχές, προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα για το... δικό του δικαίωμα να ομιλεί επειδή έχει ζήσει δύο χρόνια στο Αιγάλεω.


Τον άκουσε όμως ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνάδελφός του Βασίλης Κιικίλιας και σήκωσε το γάντι, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ψηφίζεται και στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι και έχει εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής στη Β' Αθήνας, σε αντίθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είναι «δοτός» υπουργός, καθώς δεν έχει εκλεγεί. Και του υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης τις περισσότερες φορές ήταν πρώτος βουλευτής με τις ψήφους που έπαιρνε στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι.

Μαθαίνω ότι στο γαλάζιο στρατόπεδο καθόλου δεν άρεσαν αυτά που είπε για τον πρόεδρο του κόμματος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ηθελαν να του πουν και άλλα αλλά συγκρατήθηκαν, περιμένοντάς τον, όπως έλεγαν, «στη γωνία» εάν συνέχιζε την κριτική του περί Αιγάλεω. Είχαν ετοιμάσει σχέδιο το οποίο έλεγε ότι ο κ. Μητσοτάκης τελευταίως επισκέφθηκε το Περιστέρι και μίλησε ελεύθερα με τους κατοίκους, σε αντίθεση με τον Αλ. Τσίπρα που παραμένει κλεισμένος στο γραφείο του. 

 Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!