Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Το τελευταίο ταξίδι στα βράχια του Αργουλιδέ

Το τελευταίο ταξίδι στα βράχια του ΑργουλιδέΤόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Κ. Καραμανλής θα παρευρεθούν στη Μητρόπολη, στην εξόδιο ακολουθία για τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Αλλά και οι δύο δεν πρόκειται (εκτός απροόπτου) να μεταβούν στα Χανιά, όπου θα γίνει η ταφή. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αρνήθηκε να τελεστεί η κηδεία δημοσία δαπάνη, οι υπόλοιπες τιμές για τον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό θα γίνουν κανονικά. Δηλαδή τιμητικό άγημα, μεσίστιες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, μεταφορά της σορού με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στα Χανιά. Ρώτησα ένα από τα μέλη της οικογενείας Μητσοτάκη γιατί αρνήθηκαν η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη (όπως γίνονται όλες οι κηδείες πρώην πρωθυπουργών) και μου απάντησε: «Δεν γίνονται οι κηδείες δημοσία δαπάνη μόνο πρώην πρωθυπουργών ή πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, αλλά και άλλων». Δεν θέλησε να κατονομάσει τους «άλλους», αλλά μάλλον εννοούσε... ηθοποιούς. Επιπλέον μου εξήγησε ότι δεν ήθελε η οικογένεια να χρεώσει τους φορολογουμένους με τα έξοδα της κηδείας, έξοδα που μπορεί άνετα η οικογένεια να καταβάλει. Αλλωστε ζήτησε να μην υπάρξουν στεφάνια. Ετσι το Ιδρυμα Καραμανλή αντί στεφάνου θα διαθέσει χρήματα όπου θα το ζητήσει η οικογένεια.

Ενα Airbus της Aegean θα διατεθεί για τη μετάβαση βουλευτών και πρώην υπουργών της ΝΔ στα Χανιά. Θα είναι ειδική πτήση, όπως συμφώνησε η ΝΔ με τον μεγαλομέτοχο της Aegean. Οι θέσεις στο αεροπλάνο, όπως έμαθα, έχουν πληρωθεί. Το άλλο που πληροφορήθηκα είναι ότι οι επιβάτες βουλευτές και πρώην υπουργοί δεν θα πληρώσουν αεροπορικό εισιτήριο μετάβασης, αλλά μόνον επιστροφής. Υπάρχουν δύο εκδοχές για το ποιοι αναλαμβάνουν τα έξοδα μετάβασης και την παραμονή για ένα βράδυ στα Χανιά. Η μία εκδοχή λέει ότι τα αναλαμβάνει η ΝΔ, η δεύτερη ότι τα αναλαμβάνει η οικογένεια.


Με C-130
Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του πρώην πρωθυπουργού θα μεταφερθεί από τη Μητρόπολη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί με μεταγωγικό αεροσκάφος στα Χανιά, όπου θα προσγειωθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στη Σούδα. Στο μεταγωγικό αεροσκάφος (C-130) δεν θα βρίσκεται κανένα μέλος της οικογένειας. Θα ταξιδεύσει με αεροσκάφος της Αegean. Από τη Σούδα η σορός θα μεταφερθεί με όλες τις τιμές στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως την Πέμπτη, ημέρα της ταφής. Η έκθεση της σορού στην Αγία Μαγδαληνή έχει, μου είπαν οι γνωρίζοντες, συμβολική σημασία. Στην ίδια εκκλησία είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και η σορός του Ελευθερίου Βενιζέλου. Αλλωστε οι τάφοι των Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη στα βράχια του Αργουλιδέ, βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με τους τάφους των Βενιζέλων. 
 Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!