Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Το γούρι του Τσίπρα στο Παιδείας

Η συνήθεια του Πρωθυπουργού να πίνει νερό, πολύ νερό, είτε βρίσκεται στη Βουλή είτε μετέχει στις συνόδους κορυφής, ή ακόμα σε επισκέψεις του στα υπουργεία μπορεί να προκαλέσει ορισμένα απρόοπτα...
προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να εγκαταλείψει το πόντιουμ στη συνέντευξη Τύπου για να πιει μια γουλιά νερό (όπως συνέβη στην Ουκρανία), είτε να χύσει το νερό. Οπως συνέβη στην επίσκεψή του (την πρώτη που άρχισε σε υπουργεία) στο Παιδείας. Ο κ. Τσίπρας ανέλυε όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση, αυτό με τα ολοήμερα σχολεία, με τη μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, τις αλλαγές σε Ιστορία, Θρησκευτικά και τεχνικά μαθήματα, τα σχολικά γεύματα και έμεινε μόνο ένα πρόγραμμα να εξαγγείλει, αυτό της αύξησης της επιχορήγησης στα πανεπιστήμια κατά 65 εκατ. ευρώ. Ηταν το τελευταίο χαρτί που είχε μπροστά του και ενώ ήταν έτοιμος να το εξαγγείλει, χύνεται το νερό που είχε στο ποτήρι του και έπεσε στα... 65 εκατ. Βεβαίως το ποσό βράχηκε και δεν φαινόταν καλά. Εγραφε 65 ή 68 εκατ. Και δεν μπορούσε να πει λάθος γιατί από τα 65 έως τα 68 έχει διαφορά, πώς να το κάνουμε. Μου λένε ότι τον βοήθησε ο υπουργός κ. Γαβρόγλου με δύο τρόπους...

Η πρώτη ήταν ότι έσπασε την αμηχανία που εξαπλώθηκε μέσα στην αίθουσα με το χυμένο στο έγγραφο νερό, φωνάζοντας «γούρι-γούρι» και εν συνεχεία είπε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ, το οποίο εξήγγειλε και ο κ. Τσίπρας και έτσι έληξε το θέμα (αφού προηγήθηκε κάποιο από τα γνωστά αστειάκια του Πρωθυπουργού, τα οποία δεν «έπιασαν», μέσα στον πανζουρλισμό από τα «γούρι-γούρι» που ακολούθησαν).

Θυμάστε που τις προάλλες ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και πάλι το υπουργείο Παιδείας και βαθμολόγησε με άριστα τον τότε υπουργό Νίκο Φίλη και εν συνεχεία τον καρατόμησε. Τώρα ο κ. Φίλης δεν ασχολείται με τα της Παιδείας, αλλά κυρίως με τον Πάνο Καμμένο και τα εξοπλιστικά του προγράμματα που εξήγγειλε ή με την προσέγγιση που επιχειρεί με το «βρώμικο» όπως το χαρακτηρίζει ΠαΣοΚ. Αυτή τη φορά όμως ο κ. Τσίπρας ήταν προσεκτικός, κάτι που καθησύχασε τον κ. Γαβρόγλου. Πρώτα απ' όλα είπε πως δεν σκοπεύει να κάνει ανασχηματισμό και δεύτερον απέφυγε γενικά τις βαθμολογίες. Οταν ρώτησα τον υπουργό Παιδείας εάν ο κ. Τσίπρας τον βαθμολόγησε, μου απάντησε γελώντας: «Οχι τέτοια πράγματα σε εμάς, είχαμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε...».
Η επόμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα σε υπουργείο θα είναι στο Υγείας. Εδώ να σημειώσω ότι τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια προς τον Παύλο Πολάκη και έτσι θέμα να τον ανασχηματίσει δεν υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κ. Πολάκης είχε διαθέσει το σκάφος του πέρυσι το καλοκαίρι για μια βόλτα του κ. Τσίπρα στα νησιά.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!