Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Τραπεζική διαφήμιση με νέους όρους στα ΜΜΕ

Αλλαγές στον τρόπο κατανομής της τραπεζικής διαφήμισης αναζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει στη διάθεση των διαφημιστικών τους κονδυλίων.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν επαφές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, εν όψει και της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τη διαφήμιση, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκο Καραμούζη και εκπροσώπους των ΔΕΚΟ. Κι αυτό γιατί η κρατική διαφήμιση περνάει μέσα από τη ΓΓΕΕ, που εγκρίνει τα διαφημιστικά προγράμματα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις τράπεζες, αν και έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.
Αναζητείται, λοιπόν, μια συμβιβαστική λύση, μέσω πολιτικής συμφωνίας, ώστε η διαφήμιση από τις τράπεζες να χορηγείται με κάποιες προϋποθέσεις, όπως η διάθεση του 30% στα περιφερειακά ΜΜΕ και η εφαρμογή του online Μητρώου. Ειδικά στο internet, όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, επιδιώκεται να εξευρεθεί μια λύση ώστε η τραπεζική διαφήμιση να διανέμεται με εμπορικά κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί μία από τις τέσσερις τράπεζες στο κυβερνητικό αίτημα.
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!