Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Τα... πέτσινα τα λόγια τα μεγάλα

Τα... πέτσινα τα λόγια τα μεγάλαΜπορεί ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) να νομίζει στη Βουλή ότι υπερτερεί του αντιπάλου του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά υπάρχει ένας χαρακτηρισμός που συχνά του αποδίδει ο αρχηγός ...της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον ενοχλεί όσο τίποτε άλλο. Αυτός του... «ψεύτη»! Οταν ακούει να τον αποκαλεί ψεύτη ο κ. Μητσοτάκης, εξοργίζεται και το δείχνει. Δεν διστάζει μάλιστα να καταγγείλει από το βήμα της Βουλής ότι τον εξυβρίζει ως ψεύτη και πολλές φορές για λόγους πολιτικής αμύνης ανταποδίδει τον ίδιο χαρακτηρισμό για τον κ. Μητσοτάκη. Τελευταίως όμως, όπως μου λένε, ο κ. Τσίπρας ενοχλήθηκε και για έναν ακόμα λόγο που τον αποκάλεσαν ψεύτη. Ηταν τότε που έδωσε την περίφημη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και υποσχέθηκε ούτε ένα ευρώ μέτρα. Και συμφώνησε εν συνεχεία σε μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να αποκαλέσει και αυτόν ψεύτη, όπως και τον Γ. Κατρούγκαλο, καθώς και την Εφη Αχτσιόγλου ψεύτρα! Με μια δήλωση πρωθυπουργού ο πρόεδρος της ΝΔ έβγαλε τρεις ψεύτες. Μ' ένα σμπάρο τρία τρυγόνια, δηλαδή...

Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή τακτική του κατήγγειλε και πάλι στη Βουλή τον κ. Μητσοτάκη επειδή αποκαλεί αυτόν και τους υπουργούς του ψεύτες, αλλά βρήκε την ευκαιρία να του ανταποδώσει τον χαρακτηρισμό στον... Εύοσμο, χωρίς όμως την παρουσία του κ. Μητσοτάκη. Αντικατέστησε τα ψεύτικα λόγια του προέδρου της ΝΔ με τη λέξη «πέτσινα» και επέλεξε να αναφερθεί στον τελικό Κυπέλλου και στο γκολ του ΠΑΟΚ.
Δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τον Ιβάν Σαββίδη, την τροπολογία για το λαθρεμπόριο και τον ΠΑΟΚ με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα τελευταία τα βλέπουν όλα πέτσινα. Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινα και τα κέντρα Υγείας». Στη ΝΔ το άκουσαν αυτό και προβληματίστηκαν. Οχι για τίποτε άλλο, όπως έλεγαν, αλλά επειδή για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε και... «πέτσινα ψέματα». Ποτέ, είπαν, δεν χαρακτήρισαν «πέτσινο» το κύπελλο του ΠΑΟΚ, αφού καμιά δεκαριά βουλευτές της ΝΔ έστειλαν και συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ιβάν Σαββίδη για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ενώ 21 άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές (προερχόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα) διαμαρτυρήθηκαν στην ηγεσία του κόμματός τους για τη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον κ. Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!