Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τη διεκδίκηση υποτροφιών

Προϋπόθεση για τη διεκδίκηση υποτροφίας είναι ο φοιτητής να είναι επιμελής και να έχει περάσει το 60% των μαθημάτων της χρονιάςΜάχη για μια υποτροφία, που θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, δίνουν οι νέοι, προκαλώντας «έμφραγμα» στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το οποίο δέχεται καταιγισμό αιτήσεων.

Προϋπόθεση για τη διεκδίκηση υποτροφίας είναι ο φοιτητής να είναι επιμελής και να έχει περάσει το 60% των μαθημάτων της χρονιάς Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η προκήρυξη η οποία απευθύνεται σε επιμελείς φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα, η οποία μπορεί να καλύψει 3.685 άτομα, αλλά συνολικά το ΙΚΥ δέχτηκε 14.000 αιτήσεις, ενώ ενδιαφέρον να ενημερωθούν έδειξαν 25.000 άτομα!
Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» έως σήμερα στις 5 το απόγευμα.
«Η ζήτηση που υπάρχει είναι πραγματικά εντυπωσιακή για το πρόγραμμα αυτό αλλά και για όλες τις υποτροφίες, που παρέχουμε», τονίζει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΙΚΥ Κυριάκος Αθανασίου.

Οι δικαιούχοι

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες υποτροφίες υπογραμμίζει ότι απευθύνονται σε άτομα που δυσκολεύονται να συνεχίσουν ή να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αλλά «απαιτούν» ο φοιτητής να είναι επιμελής και να έχει περάσει το 60% των μαθημάτων της χρονιάς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών δεν αφορά φοιτητές που μπορεί να έχουν «ευεργετηθεί» με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (όπως π.χ. να έχουν πάρει μετεγγραφή).Οι υποτροφίες θα δοθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, σε 3.685 φοιτητές που φοιτούν σε όλα τα τμήματα και σχολές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας.
Πηγή:Νικολίτσα Τρίγκα στο ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!