Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα συμβαίνουν πολλά αυτές τις μέρες... Νέο μνημόνιο και οι μνημονιακοί να μη μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, έστω να αντιτάξουν "κοινό μέτωπο" στους δανειστές! Ερίζουν απλώς για την "ποσολογία" και τη "δοσολογία" των μέτρων και αυτό είναι η πολιτική της καρέκλας για το ποιος θα αποσπάσει την επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές!. Στο θέμα του χρέους, μια κάποια "ρύθμιση" θα υπάρξει μάλλον μετά τις γερμανικές εκλογές. Τα μακρο-οικονομικά στοιχεία δείχνουν μάλλον θετικά, μετά την φορολογική αφαίμαξη, τις περικοπές και την φτωχοποίηση ευρέων στρωμάτων του λαού, αλλά θα χρειαστούν πιθανόν δεκαετίες για να επανέλθει το επίπεδο ζωής των ανθρώπων στην προ της κρίσης εποχή. Και όλα αυτά και με ολίγην ...Βενεζουέλα για την οποία ο Αλέξης Παπαχελάς, που είναι γνωστόν ποιους εκφράζει, ανακαλεί στην τάξη τον Κυριάκο και τη Νέα Δημοκρατία στο χθεσινό άρθρο του στην "Καθημερινή". Ένδειξη και αυτό ότι, για την ώρα, η ελληνική αστική τάξη έχει περιορισμένη εμπιστοσύνη στο μητσοτακέϊκο και τη ΝΔ.
Υπάρχει και μια άλλη σημαντική εξέλιξη στο γεωπολιτικό διάλογο που διεξάγει η κυβέρνηση Τσίπρα με τους Αμερικανούς και που περιλαμβάνει κα την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας με μεταφορά εκεί, σύμφωνα με τελευταίες ειδήσεις, αμερικανικών δραστηριοτήτων από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την τουρκική βάση του του Ιντσιρλίκ.
Με αυτά και με άλλα πορεύεται η Ελλάδα...
Πηγή:Stephanos Constantinides

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!