Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ :Και από την Κωνσταντινούπολη πέρασε ο καμικάζι Αμπέντι...

Και από την Κωνσταντινούπολη πέρασε ο καμικάζι Αμπέντι - Ο πατέρας του ήταν μέλος ισλαμιστικής οργάνωσης ...Ο πατέρας του ήταν μέλος ισλαμιστικής οργάνωσης 
Ο καμικάζι που έσπειρε τον θάνατο στο Μάντσεστερ Αρένα, το βράδυ της Δευτέρας, πέρασε και από την Κωνσταντινούπολη κατά την επιστροφή του...
στην Ευρώπη από τη Λιβύη, όπως ανέφερε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν μέλος ισλαμιστικής οργάνωσης που δρούσε στη Λιβύη κατά του καθεστώς Καντάφι.
Σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι πέρασε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, επιστρέφοντας από τη Λιβύη.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ούτε το ακριβές δρομολόγιο του καμικάζι ούτε την ημερομηνία διέλευσή του από την Τουρκία.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πέρασε από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Όμως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών προς την Τουρκία πριν από την επίθεση στο Μάντσεστερ» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα πάντως με πρόσωπο στο περιβάλλον της οικογένειας, που επίσης μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Σαλμάν Αμπέντι βρισκόταν στη Λιβύη προτού επιστρέψει στη Βρετανία, τέσσερις ημέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Το αεροδρόμιο Ατατούρκ είναι ένα από λίγα αεροδρόμια που εξυπηρετεί απευθείας πτήσεις από τη Λιβύη.

Μέλος του Gicl ο πατέρας του
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης, ο πατέρας του Αμπέντι, Ραμαντάν, υπήρξε στο παρελθόν μέλος της Λιβυκής Μαχητικής Ισλαμικής Ομάδας (Gicl), μιας οργάνωσης που δρούσε τη δεκαετία του 1990 στη Λιβύη ενάντια στο καθεστώς Καντάφι.
Καθώς ήταν καταζητούμενος από το καθεστώς του Καντάφι, όπως εξάλλου και άλλα μέλη της Gicl, ο Ραμαντάν Αμπέντι αναζήτησε καταφύγιο στη Βρετανία.
Επέστρεψε στην πατρίδα του το 2011, όταν ξέσπασε η εξέγερση, για να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων. Μετά την ανατροπή του Καντάφι είχε αναλάβει μια υπεύθυνη θέση στην Αστυνομική Διεύθυνση της Τρίπολης, πρόσθεσε ο Μπεν Σάλεμ που όμως δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν διατηρούσε ακόμη το αξίωμά του.

Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!