Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Τσακαλώτος: Η ΕΚΤ κινείται με… μυστήριους τρόπους

Τσακαλώτος: Η ΕΚΤ κινείται με… μυστήριους τρόπους - MediaΦαίνεται ότι πλησιάζουμε την ώρα που θα πρέπει να υπάρξει μία απόφαση για το αν το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο υπουργός...
Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Αθήνα.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι όλες οι πλευρές πιέζονται για να καταλήξουν σε μία συμφωνία, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην επιτευχθεί η συνολική συμφωνία που η ελληνική οικονομία χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για αναβλητικότητα ή ανικανότητα να πάρει αποφάσεις, αλλά φαίνεται ότι πλησιάζουμε πλέον την ώρα που θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση», δήλωσε.
Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι είναι ένα δύσκολο θέμα. «Είναι ένα θέμα για την ΕΚΤ η οποία είναι ανεξάρτητη και έχει το δικό της Δ.Σ. και πολλές φορές, όπως ο Κύριος μας, λειτουργεί με μυστήριους τρόπους. Είναι ξεκάθαρο ότι το μεγάλο ζητούμενο από την πλευρά μας είναι να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup σημείωσε ότι υπήρχε μία γραμμή που ήταν αδύνατο για την ελληνική πλευρά να δεχτεί: «Εμείς, το Eurogroup, αντιλαμβανόμαστε ότι τα παραπάνω μέτρα δεν είναι επαρκή για να θεωρήσει το ΔΝΤ πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».
Όπως εξήγησε, η ανακοίνωση του Eurogroup έδινε το λάθος σήμα στους επενδυτές, ενώ η λύση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup ήταν περισσότερο μία λύση που βοηθούσε την κατάσταση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας, και όχι της Ελλάδας.
Οι δύο πλευρές διαφωνούν σε έναν αριθμό θεμάτων και οι θέσεις τους, εάν δεν επιλυθεί η διαφωνία, θα είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν στη διεθνή κοινότητα. «Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορούμε να έχουμε δοκιμαστική πρόσβαση στις αγορές εάν όλα τα κομμάτια βρίσκονται στη θέση τους, εάν έχουμε καταλήξει σε ένα ικανοποιητικό συμπέρασμα στις 15 Ιουνίου. Θα είναι έργο του ΟΔΔΗΧ μετά να κανονίσει τις λεπτομέρειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.
(πληροφορίες: capital.gr)
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!