Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Μανδύας στο Μνημόνιο...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Χωρίς εκπλήξεις (σε αριθμητικό επίπεδο) κύλησε και η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το συμπληρωματικό Μνημόνιο που συνόδευσε τη δεύτερη αξιολόγηση. Η αξιοσημείωτη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ...
επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά, καθώς τα 153 «ναι σε όλα» ακούστηκαν «καθαρά».
Ωστόσο την έκπληξη την έκανε η νέα (σε ηλικία και πολιτική θητεία) υπουργός Εργασίας. Η κυρία Ε. Αχτσιόγλου εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την κυβερνητική του προσπάθεια (θα συνεχίσει δηλαδή να κυβερνά...) όχι γιατί το θέλει, αλλά γιατί επιβάλλεται προκειμένου να κλείσει τα ρήγματα της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας, διότι ?πρόσθεσε? εάν τα ρήγματα παραμείνουν, θα τα καλύψει η ακροδεξιά.
Αλήθεια, τη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία πού την είδε ακριβώς; Είναι γνωστό ότι στα χρόνια της μεταπολίτευσης το περισσότερο διάστημα κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, που ό,τι κι αν πει κανείς γι’ αυτό το κόμμα, «νεοφιλελεύθερο» δεν το χαρακτηρίζει... Παράλληλα, η υπουργός δεν διευκρίνισε τι είναι για την ίδια «νεοφιλελεύθερη ηγεμονία». Είναι οι ιδιωτικοποιήσεις; Είναι η στήριξη των τραπεζών; Είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών; Είναι οι πλειστηριασμοί κατοικιών; Είναι η αποδοχή όρων του ΔΝΤ; Εάν όλα αυτά είναι «νεοφιλελεύθερα», τότε κάποιος θα πρέπει να την ενημερώσει ότι αυτά ακριβώς υλοποιεί η κυβέρνηση στην οποία μετέχει.
Επίσης ως προς την εμφάνιση της ακροδεξιάς: Ξεχνά ?προφανώς? ότι αυτό συνέβη όταν εμφανίστηκαν στην Ελλάδα η κρίση και τα Μνημόνια και δεν έχει σχέση με το ιδεολογικό - πολιτικό κενό που η ίδια επικαλέστηκε. Η υπουργός στην πραγματικότητα προσπάθησε να «φορέσει» έναν ιδεολογικό μανδύα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει την εξουσία και την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων, αλλά δυστυχώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε δεν έπεισαν. «Επεσε» και η ίδια στις αντιφάσεις που λίγο νωρίτερα στην ομιλία της είχε καταγγείλει...
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!