Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Ο κακός μας ο καιρός...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Η αναζήτηση ευθυνών σε άλλους και όχι στον εαυτό μας συμβαίνει κατά κόρον στη ζωή αλλά και στην πολιτική. Η σημερινή κυβέρνηση, ωστόσο, έχει ξεπεράσει κάθε λογικό όριο, καθώς ουδέποτε έχει αναγνωρίσει δικά της λάθη και παραλείψεις.
Ακόμη κι όταν ήρθε αντιμέτωπη με τις προεκλογικές υποσχέσεις, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προσπεράσει το... πρόβλημα με τη λέξη «αυταπάτες».
Τώρα τελευταία, όμως, ευθύνες έχουν αρχίσει να επιρρίπτονται και στον... κακό καιρό. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ φταίει ο... βαρύς χειμώνας.
Για το ναυάγιο στο πρόσφατο Eurogroup φταίνε (ποιοι άλλοι;) τα «κακά» ΜΜΕ, για τα Μνημόνια που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας ευθύνονται οι... προηγούμενοι, για τα πρόσθετα μέτρα οι «κακοί» δανειστές, για το χάος στην Παιδεία ο νόμος Διαμαντοπούλου, για την κατάσταση στην Υγεία ο... Αδ. Γεωργιάδης, για τους πλειστηριασμούς κατοικιών οι... αδίστακτες τράπεζες, για το κλείσιμο επιχειρήσεων οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.
Η λίστα με τα σχετικά παραδείγματα είναι μεγάλη και επιβεβαιώνει απόλυτα την επιλογή που έχει κάνει η κυβέρνηση. Μια τέτοια τακτική στην αρχή της θητείας της θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Οσο ο χρόνος περνά, όμως, τόσο οι δικαιολογίες αυτής της μορφής φαντάζουν ολοένα και λιγότερο πειστικές.
Δυστυχώς τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν έχουν αντιληφθεί ότι ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, όπως ήταν το τελευταίο Eurogroup, η αλήθεια εκτιμάται από τους πολίτες. Το mea culpa (μια φράση που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου) δεν είναι ντροπή, ούτε ήττα στη μάχη των εντυπώσεων. Η ήττα θα έρθει εάν συνεχίζεις να δηλώνεις ανεύθυνος για τις αποτυχίες, τα λάθη, τις κακές εκτιμήσεις, και αποκλειστικά υπεύθυνος για τις επιτυχίες.
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!