Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Ο πολιτικός χρόνος και οι αυταπάτες...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Ακόμη μία... αυταπάτη φαίνεται ότι έχουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούν ότι με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την υπερψήφιση (δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό από την πιο... ανθεκτική κοινοβουλευτική ομάδα των...
τελευταίων ετών) των νέων μέτρων κερδίζουν πολιτικό χρόνο και μπορούν να φτάσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.
Εάν πράγματι το πιστεύουν και δεν το λένε απλώς στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής τακτικής, τότε πρόκειται για ακόμη μία λάθος εκτίμηση. Τα δύσκολα για την κυβέρνηση δεν τελειώνουν με την ψήφιση ακόμη ενός «σκληρού» πακέτου μέτρων.
Τους επόμενους μήνες οι πολίτες θα εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών, η Εφορία θα εξακολουθεί να κατάσχει (σε ρυθμό πολυβόλου) λογαριασμούς, η ανεργία θα παραμείνει το πρώτο πρόβλημα της χώρας και την ανάπτυξη θα εξακολουθούμε να την περιμένουμε στο... αεροδρόμιο.
Η δεύτερη αξιολόγηση αποτελεί απλώς ακόμη έναν σταθμό στη μνημονιακή πορεία της χώρας και δεν αλλάζει σε τίποτα τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Εάν ο κ. Τσίπρας πιστεύει το αντίθετο, τότε είναι φανερό ότι έχει (και πάλι) αυταπάτες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα πουν το «ναι σε όλα» σε λίγες ημέρες δεν είναι αναγκαίο να πανηγυρίζουν, ούτε να δηλώνουν ?περήφανα? ότι η χώρα βγαίνει από την επιτήρηση.
Να είναι ικανοποιημένοι απλώς επειδή δεν συνέβη το χειρότερο. Χρειάζονται αυτήν την ώρα και σεμνότητα και ταπεινότητα (για να θυμηθούμε μια φράση πρώην πρωθυπουργού), διότι οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια και ξέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Οσον αφορά δε τον σχεδιασμό εξαετίας, καλό είναι να λέγεται, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να υπάρξει -και να υλοποιηθεί- ο σχεδιασμός του επόμενου εξαμήνου...
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!