Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Στρατηγική συνεργασία ΣΚΑΪ – Ιλιτζαλί για την κορυφή

Το… ταλέντο στην… επιβίωση μέσω ριάλιτι
Πώς έμειναν απ’ έξω τα άλλα κανάλια 
Σκληρό ανταγωνισμό υπόσχεται ο ΣΚΑΪ από τη νέα σεζόν. «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», «Voice», «Survivor» και «X-Factor» είναι τα προγράμματα... 
που θα βγάλει στον αέρα τη σεζόν 2017 – 2018, μαζί με μια νέα τρίωρη εκπομπή infotainment το απόγευμα. Η παραγωγή των σόου θα πραγματοποιηθεί από τον Τούρκο Ατζούν Ιλιτζαλί, με τον οποίο υπάρχει 3ετής συμφωνία συνεργασίας, η οποία είναι εμπορικού περιεχομένου, χωρίς να προβλέπεται μετοχική συνεργασία, όπως αναφέρουν πηγές.
Το «Survivor» είναι χρυσοφόρο. Το κόστος παραγωγής του ημερησίως φτάνει τα 150.000 ευρώ, δηλαδή για το τρίωρο πρόγραμμα ο ΣΚΑΪ πληρώνει 50.000 ευρώ την ώρα. Με τη διάχυση του συγκεκριμένου προγράμματος και σε άλλες εκπομπές, το κόστος ανεβαίνει κι άλλο, ενώ ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς και τα έσοδά του από τη διαφήμιση. Την ίδια ώρα, οι ανταγωνιστές του έχουν πληρώσει έως και 90.000 ευρώ για το επεισόδιο ενός σίριαλ και βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται, καθώς οι συμφωνίες που είχαν συναφθεί είχαν μια σειρά από προϋποθέσεις, όπως τη διατήρηση της πρώτης θέσης στην τηλεθέαση. Τα διαφημιστικά πακέτα, λοιπόν, αλλάζουν χέρια και κατευθύνονται στο Νέο Φάληρο, το οποίο ατενίζει το τηλεοπτικό του μέλλον με αισιοδοξία.
Το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα έχει επίκεντρο τη συμφωνία με τον Ιλιτζαλί και θα συμπληρώνεται από ταινίες της Odeon και της FOX, ανεξάρτητες παραγωγές από τη Feelgood, σειρές από την HBO και την MGM και ελληνικές ταινίες από τη Finos Film και την Παπανδρέου ΑΕ.
Ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε αυτήν τη χρονιά με δυσμενείς όρους, καθώς ήταν απέναντι στην κυβέρνηση στον διαγωνισμό-δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, στον οποίο βγήκε πρώτος, εν αντιθέσει με το Star, που είχε αρχικά συζητήσει με τον τούρκο επιχειρηματία. Ο Ατζούν Ιλιτζαλί πριν καταλήξει στον ΣΚΑΪ είχε επαφές με όλους τους βασικούς παίκτες. Με τους εκπροσώπους της διοίκησης του ΑΝΤ1 είχε συναντηθεί δύο φορές, και στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν και στη μέση, πριν υπογράψει τη συμφωνία με τον ΣΚΑΪ, ενώ υπήρχε συνεχής επικοινωνία και με τους εκπροσώπους του Star. 
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!