Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Για τη χτεσινή ψηφοφορία

Του Giorgos Arampatzis
Για ακόμη μια φορά, μετά την χτεσινή ψηφοφορία στη βουλή για τα νέα μέτρα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Συνειδητά, για ακόμη μια φορά, πούλησαν τη ψυχή τους για τριάντα αργύρια.
Απέδειξαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και κανένα μισθουλάκι περισσότερο.
Αλλά γιατί οι βουλευτές να μην σκέφτονται έτσι, όταν ο ίδιος ο Υπουργός των οικονομικών που έκανε τις διαπραγματεύσεις δεν δεσμεύεται από τίποτα; Πριν από ένα χρόνο, ο περιβόητος Ευκλείδης, είχε δηλώσει στη βουλή πως θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από 9.000 ευρώ. Κανένας δεν του ζήτησε να κάνει μια τέτοια δήλωση. Μόνος του το επέλεξε, προφανώς, για δείξε την μαγκιά του που μπόρεσε να το διαπραγματευτεί τόσο ψηλά. Μόνος του πήρε τη πρωτοβουλία και έβαλε το όριο και μόνος του έβαλε και την ποινή του.
Ένα χρόνο μετά, τι έγινε; Το αφορολόγητο μειώθηκε κατά 3.500 ευρώ, περίπου. Ο ''μέγας'' Τσακαλώτος κράτησε την υπόσχεσή του; Παραιτήθηκε, όπως δήλωσε ότι θα πράξει; Αμ δε ! Πριτς ! Κυκλοφορεί κορδωμένος και χαμογελαστός και κοροιδεύει τους πάντες.
Στη χτεσινή συζήτηση, για το 4ο μνημόνιο, προκλήθηκε, από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης, να απαντήσει για αυτή του τη δήλωση.Απάντησε; Αμ δε ! Και πάλι, Πριτς ! Τους έγραψε όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Δηλαδή στ' α@@@@@@ του, αν διαθέτει τέτοια. Γιατί τέτοια διαθέτουν οι πραγματικοί άνδρες που φοράν παντελόνια και ξέρουν να τα τιμούν και να κρατούν τις υποσχέσεις τους. Ο κ. Τσακαλώτος, αντίθετα, δεν είπε την παραμικρή κουβέντα. Την έκανε, κοινώς, γαργάρα.
Αλλά, σε τελική ανάλυση, γιατί να κρατήσει την υπόσχεσή του, βρε αδερφέ, και να παραιτηθεί; Μ@@@@@ς είναι; Όταν πρωθυπουργός του παραμένει ο Τσίπρας; Ο άνθρωπος ο οποίος, μόλις πριν λίγο καιρό, δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα πάρει '' ΟΥΤΕ ΕΝΑ '' ευρώ νέα μέτρα;
Προφανώς, Πρωθυπουργός, Υπουργοί και σύσσωμη όλη η Κυβέρνηση, μας έχουν γραμμένους κανονικά και θεωρούν ότι μπορούν να υπόσχονται ότι γουστάρουν χωρίς να δεσμεύονται ή να παραιτούνται.
Οι προηγούμενοι που εκπροσωπούσαν το παλιό - που η Πρωθυπουργάρα μας θα σκότωνε ερχόμενος στην εξουσία - όταν ψήφιζαν μνημόνια, κάποιοι απ' αυτούς, έδειξαν ότι ένοιωθαν το βάρος και είτε παραιτήθηκαν, είτε καταψήφισαν. Έκαναν, τουλάχιστον, κάτι. Αυτοί είναι, τελείως, κυνικοί καιροσκόποι, ξετσίπωτοι και ανάλγητοι. Όχι μόνο δεν αισθάνονται την παραμικρή ενοχή, αλλά αντίθετα μας διαβεβαιώνουν και πάλι ψευδόμενοι, ότι τα μέτρα έχουν '' μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα '' και πως τα καλύτερα έρχονται. Διερωτάμαι, πραγματικά, αν οι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι ηθική στην πολιτική. Ή υπακούν μόνο στο ήθος της δικής τους εξουσίας;

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!