Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Οι δύο... πραγματικότητες!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Εάν κάποιος έφτανε σήμερα με το αεροπλάνο στη χώρα μας ύστερα από δυόμισι χρόνια απουσίας και στο αυτοκίνητο έβαζε το ραδιόφωνο και έπεφτε πάνω στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ή κάποιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα νόμιζε -εύκολα- ότι μόλις έχει φτάσει στη... γη της επαγγελίας.

Σε μια χώρα όπου η ανάπτυξη έχει ήδη έρθει, στην ίδια χώρα όπου υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν βάζει φόρους ή όταν αυτό γίνεται (με πόνο...) υπάρχουν τα σωτήρια αντίμετρα, όπου πολύ σύντομα η ίδια κυβέρνηση διώχνει τους «κακούς» δανειστές και που το μόνο της μέλημα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα στα επόμενα έξι (!!) χρόνια που θα κυβερνά!
Ολα αυτά που θα άκουγε ο επισκέπτης δεν είναι τίποτε άλλο παρά η... πραγματικότητα την οποία η κυβέρνηση και τα μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας προβάλλουν επιμόνως το τελευταίο διάστημα. Εάν όμως ο επισκέπτης έκανε το λάθος να επισκεφθεί μια εφορία η μια τράπεζα, εκεί θα έβλεπε την... άλλη πραγματικότητα.
Αυτήν που βιώνουν οι πολίτες, που ζουν υπό την απειλή των κατασχέσεων, με δυσκολίες στην ανταπόκριση στα καθημερινά έξοδα, με πίεση για ρυθμίσεις οφειλών πάνω σε ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, με προβλήματα σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η υγεία και η παιδεία.
Ο ήρωας της μικρής ιστορίας θα καταλάβαινε μέσα σε λίγα λεπτά τη χαοτική απόσταση που χωρίζει τα υπουργικά γραφεία από τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Και είναι βέβαιο ότι όσο αυτή η απόσταση παραμένει, τίποτε ουσιαστικό δεν πρόκειται να συμβεί.
Οι μεν θα κυβερνούν βλέποντας τον χρόνο να κυλά και χωρίς διάθεση για τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, και οι δε θα υφίστανται, αναμένοντας τις επόμενες εκλογές και την επόμενη κυβέρνηση...
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!