Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ στο ΕΘΝΟΣ

Το χθεσινό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θύμισε -με βίαιο τρόπο- σε όλους ότι η τρομοκρατία είναι εδώ και δεν τελείωσε με τη σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη».
Στόχος τους είναι η πρόκληση αστάθειας στη χώρα και όπως φάνηκε έχουν επιλέξει αναβαθμισμένους στόχους, προκειμένου -όπως πιστεύουν- το μήνυμά τους να γίνει πιο ισχυρό!
Αυτήν την ώρα σε πολιτικό επίπεδο απαιτείται η ομόθυμη καταδίκη τέτοιων πράξεων, να μην υπάρξει ούτε μία πολιτική πτέρυγα, συνιστώσα, κομματική ομάδα που να βάλει αστερίσκο, και να επιτευχθεί η πολιτική απομόνωση εκείνων που πιστεύουν ότι με τέτοιες πράξεις μπορούν να πετύχουν κάτι.
Δεν πρέπει να βρεθεί ούτε ένας που να δείξει ανοχή στους τρομοκράτες. Που να δείξει ότι κατανοεί την προκήρυξη που κάποια στιγμή θα βρεθεί σε έναν κάδο απορριμμάτων και θα αναφέρεται στα Μνημόνια, στα δημοσιονομικά μέτρα και στην περίοδο που ο κ. Παπαδήμος είχε την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Ιστορία δείχνει ότι η «17 Νοέμβρη» κατέρρευσε όταν απομονώθηκε πλήρως στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η Αντιτρομοκρατική, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (όπως όλη η ΕΛ.ΑΣ., άλλωστε), να εντείνει τις έρευνες και να «σπάσει» τον «κλειστό κωδικό» της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Οπως άλλωστε πάντα έκανε, έτσι και τώρα είναι βέβαιο ότι αθόρυβα και συστηματικά θα κατορθώσει να βρει τους ενόχους και της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, που, όπως φαίνεται, είχε στόχο να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!
Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας είναι εδώ. Και απαιτείται εγρήγορση από όλους. Κυβέρνηση, πολιτική ηγεσία, κόμματα, βουλευτές.
saradakos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!