Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Πεζόδρομοι υπό… κατάληψη… Μια απέραντη καφετέρια το εμπορικό κέντρο..

kafe pezodΌλο και περισσότερες γίνονται οι διαμαρτυρίες κατοίκων της πόλης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης.
Η πεζοδρόμηση έχει αλλάξει το κέντρο των Ιωαννίνων όμως η απουσία κανόνων και κυρίως η παντελής έλλειψη ελέγχου, δημιουργεί προβλήματα.
Οι πεζόδρομοι έχουν κατακλυστεί από γλάστρες και κολονάκια συν τα γνωστά «δόντια του καρχαρία» με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χώρος..
Αν σε αυτά προστεθούν τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται από τα καφέ που έχουν κατακλύσει το εμπορικό κέντρο, τότε η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε όπου ακόμη και η διάβαση για τους τυφλούς βρίσκεται υπό την κατάληψη τραπεζιών ή καρεκλών.
Το πρόβλημα έγινε έντονο με την βελτίωση του καιρού, όπου όλοι θέλουν «τραπεζάκια έξω» και είναι σίγουρο ότι θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, αν άμεσα δεν ληφθούν μέτρα και δεν υπάρξει ξεκάθαρος κανονισμός για την λειτουργία των πεζοδρόμων.
Δεν πολύ μακρινά τα χρόνια όπου ανάλογα προβλήματα είχαν προκύψει στη Γαριβάλδη, όταν τα τραπεζοκαθίσματα κάλυπταν ακόμη και μέρος του Πάρκου... Δεν υπάρχει κανένας λόγος η ιστορία να επαναλαμβάνεται, όταν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, των εμπορικών, των καφέ και την κίνηση των πεζών.
 Πηγή:EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!