Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Όλα για πούλημα

Πόσα είπες; Κάπου  τετρακόσια. Τι εννοείς; Εκατομμύρια; Οχι! Δισεκατομμύρια! Θεούλη μου. Εγώ με το  ένα χιλιοστό απ αυτά  θα έκανα κωλοτούμπες  στον βασιλιά. Μόνο κωλοτούμπες;

Η πιο εξωφρενική είδηση των  τελευταίων  ημερών ήταν αυτή με την  υπόκλιση του τάχα μου “αντισυστημικού” Ντόναλντ Τραμπ, στον  Σαουδάραβα  βασιλιά Σαλμάν. Και είναι  εξωφρενική  για τους εξής απλούς λόγους!

Πρώτο επειδή ο  Τραμπ αυτοπαρουσιάζεται  ως  φανατικός πολέμιος  των Τζιχαντιστών. Τρίχες κατσαρές!

Δεύτερο επειδή  ως  φανατικός πολέμιος  των Τζιχαντιστών παραλίγο να  πετάξει από τις ΗΠΑ εκατοντάδες  χιλιάδες Αραβες που είναι  Αμερικανοί πολίτες με  βούλα και  υπογραφή. Δεν  του καίγεται καρφί  κάθε οικογενειακή καταστροφή. Μουσουλμάνων, Χριστιανών, Βουδιστών,  των πάντων!

Τρίτο επειδή, λέει, όλοι αυτοί  θεωρούνται-για τον Τραμπ-υποψήφιοι  Τζιχαντιστές. Οποιος είναι Αραβας  θεωρείται  αυτομάτως τρομοκράτης και  βομβιστής. Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι!

Τέταρτο, επειδή στο παρελθόν είχε  δημοσίως αποδοκιμάσει παρόμοια υπόκλιση του  Μπαράκ Ομπάμα  στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας! Είπα  ξείπα!

Πέμπτο επειδή είναι γνωστό σε όλους, ακόμα και στα Νηπιαγωγεία, ότι   οι πιο γενναιόδωροι   “χορηγοί”  τόσο  της Αλ Κάιντα όσο και του ISIS προέρχονται από   τη Σαουδική Αραβία! Ε και; Ουδείς αλάνθαστος!

Και έκτο επειδή αυτή η  περιοχή είναι  η πλέον θεοκρατική. Τόσο μάλιστα που εκτός από  αλκοόλ και άλλα  τέτοια «παρακμιακά» απαγορεύονται και οι   αίθουσες του Σινεμά! Σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός!

Με απλά λόγια. Ολοι αυτοί οι   σπουδαίοι και  θεοσεβούμενοι  της Σαουδικής Αραβίας είναι τόσο  υποκριτές  ώστε  από  τη μια  οι  γυναίκες  τους απαγορεύεται  χωρίς  μαντήλες,  αλλά από την άλλη  επιτρέπεται να  φορούν εσώρουχα  και κοσμήματα  αξίας  εκατομμυρίων δολαρίων.  Εξω καλόγρια, μέσα  Victoria’ s Secret !

Οσο για την υπόκλιση του Τραμπ  στον βασιλιά  Σαλμάν η εξήγηση είναι  απλή και εντελώς   χρηματική. Μ αυτή την επίσκεψη του  Προέδρου των ΗΠΑ  εξασφαλίστηκε συμφωνία  της τάξεως των τριακοσίων  ογδόντα δισεκατομμυρίων   δολαρίων!

Με τόσα  λεφτά  όχι μόνο  ξεχνάς  Τζιχαντιστές και ISIS. Οχι μόνο «καταπίνεις» κάθε βομβιστική  ενέργεια, ακόμα και   το γκρέμισμα  των  δίδυμων πύργων.  Οχι μόνο πουλάς τη συνείδησή σου  στον  διάβολο. Αλλά ακόμα  και αέρα στους κοχόνες  του μουσουλμάνου  βασιλιά είσαι πρόθυμος να κάνεις  με αντάλλαγμα  τόσα λεφτά!

Πράγμα που  σημαίνει ότι  όλα  αγοράζονται. Οτι  η  πολιτική  διπλωματία είναι  χρήμα.  Οτι όποιος  έχει  μπόλικο παρά είναι βασιλιάς. Και  ότι το  βασικό κριτήριο είναι  τα λεφτά και μόνο  αυτά!

Ως εκ τούτου  μην  τους ακούτε και μην  τους πιστεύετε. Ολα αυτά τα λόγια τα παχιά είναι    για τα  χαιβάνια  τα γνωστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!