Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Στους δρόμους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο οι συνταξιούχοι

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις που θα φέρει το νέο πολυνομοσχέδιο.

 Περίπου 500 άτομα ξεκίνησαν, υπό βροχή, από την πλατεία Κοτζιά και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Με σύνθημα «Μία είναι η απάντηση, ξεσηκωμός οργάνωση, αγώνας», οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ενώσεις κατακεραυνώνουν την πολιτική της κυβέρνησης που, όπως υποστηρίζουν, «θα εφαρμόσει την προσωπική διαφορά που θα φέρει περικοπές στις συντάξεις έως και 18%».

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης, «βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα για ακόμη μια φορά, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κάνουν να μοιάζουν οι συντάξεις προνοιακά βοηθήματα». «Τις συντάξεις τις πληρώσαμε, δεν πληρώσαμε να παίρνουμε επιδόματα» είπε, σημειώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να είναι στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι τούς έχουν αφαιρέσει».

Οι συνταξιούχοι καλούν και σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στην Ομόνοια, μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, καθώς και σε συλλαλητήρια συνταξιούχων σε όλη την Ελλάδα στις 13 και 15 Ιουνίου. - See more at: 

Πηγή:http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!