Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Συνελήφθη ο Γ.Φιλιππάκης μετά τη μήνυση του Γ. Στουρνάρα για την ανάρτηση μίσους σε βάρος του

Συνελήφθη ο Γ.Φιλιππάκης μετά τη μήνυση του Γ. Στουρνάρα για την ανάρτηση μίσους σε βάρος του - MediaΣυνελήφθη λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με την ανάρτησή του όσον αφορά στην υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην...
πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τις απειλές που εκτόξευσε σε βάρος του διοικητη της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ο ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Φιλιππάκης. Μάλιστα την σύλληψη του την ανακοίνωσε ο ίδιος γράφοντας στο facebook/

Αυτό που προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ήταν η ανάρτησή του Γιώργου Φιλιππάκη στον λογαριασμό του στο Facebook όπου μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ στο Facebook, όπως και άλλες απειλές που δημοσιεύτηκαν στα social media εναντίον του με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση .Στο μεταξύ την άμεση καθαίρεση του Γιώργου Φιλιππάκη από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ζητούν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφοι της Κίνησης «Ανοιχτά ΜΜΕ, νέα αρχή» με επιστολή τους στην Ένωση και αφορμή την δήλωση σοκ του δημοσιογράφου για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και την αναφορά του στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Ειδικότερα στην Επιστολή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν:
«Στη διαδικτυακή εποχή μας οι αναρτήσεις στα soscial media, ιδιαίτερα ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις, όπως είναι και οι συνδικαλιστικές θέσεις και αξιώματα, επέχουν θέση αρθρογραφίας.
Τούτου δοθέντος η προχθεσινή ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Ειδικού Γραμματέα Γ. Φιλιππάκη[1] στο Facebook, με την οποία επέχαιρε για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και, παράλληλα, καλούσε σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες και εναντίον άλλων δημόσιων προσώπων, προξένησε κατάπληξη και οργή.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και, παρότι είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.
Η εξέταση της περαιτέρω θέσης του στην Ένωση, ας αφεθεί στην επόμενη διοίκηση«.
Για την Προσωρινή Επιτροπή
Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Νίκος Αμανίτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Μαρία Γεωργίου Ηλίας Κανέλλης, Μαρία Κοζάκου, Νόνη Καραγιάννη, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Ξένια Κουναλάκη Μιχάλης Κυριακίδης, Πάσχος Μανδραβέλης, Αντώνης Πανούτσος, Πάνος Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Σήφης Πολυμίλης, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος, Κώστας Τσαούσης, Κική Τσιλιγγερίδου, Δημήτρης Χατζηδημητρίου.

Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!