Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ντάισελμπλουμ: Στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου το ελληνικό χρέος

Ντάισελμπλουμ: Στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου το ελληνικό χρέος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου θα βρεθεί το ελληνικό χρέος, φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του  Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ενημερωτικό έγγραφο που δημοσίευσε η ολλανδική κυβέρνηση.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημειώνει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.
Υπενθυμίζει ωστόσο το ανακοινωθέν του Eurogroup του περσινού Μαΐου, το οποίο προβλέπει ότι περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018, και μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Το Ταμείο από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει πως οι Ευρωπαίοι δε χρειάζεται μεν να εφαρμόσουν άμεσα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά θα πρέπει να τα συγκεκριμενοποιήσουν ώστε να είναι σαφές εάν επαρκούν.
Το Eurogroup θα εξετάσει επίσης την τεχνική συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς στις αρχές Μαΐου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ δεν φέρεται να υπάρχει δέσμευση για συμφωνία.
Συνεπώς, όπως αναφέρεται στο ολλανδικό έγγραφο, στη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα δομηθεί η πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης. 
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!