Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Το παρασκήνιο και οι «υπόγειες διαδρομές» του Eurogroup

tomsen tsakalwtosΟι πρώτες ενδείξεις ότι το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δεν ήταν περίπατος έφθασαν στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο κομιστής ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπως πληροφορείται Το Βήμα της Κυριακής, η γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για να του μεταφέρει την εικόνα που είχε.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν βρίσκεται σε διάθεση συμβιβασμού» φέρεται να είπε η Λαγκάρντ στον πρωθυπουργό. Όπως απεδείχθη, η εκτίμησή της ήταν ορθή.
Ο κ. Τσίπρας αναζήτησε την Κυριακή 21 Μαΐου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά και να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης.
Η Αθήνα αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον «γαλλικό δίαυλο» και να στήσει γραμμή άμυνας.
Κεντρικό ρόλο στο σημείο αυτό ανέλαβε να διαδραματίσει η Rothschild, η οποία έχει αναλάβει σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου για ζητήματα χρέους…
Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!