Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΔΟΛ: Το ελληνικό “Game οf Thrones”

Η απόκτηση του ΔΟΛ είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των ΜΜΕ. Ο νέος ιδιοκτήτης του οργανισμού που θα προκύψει  από την πλειοδοτική διαδικασία θα αποκτήσει έναν από τους πυλώνες...
των media στην Ελλάδα, υπό την προυπόθεση φυσικά, πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα. 


Ένα από τα “μπόνους” στη διεκδίκηση του ΔΟΛ, είναι το 22% των μετοχών του MEGA και ορισμένα ΜΜΕ όπως το www.in.gr και ο ΒΗΜΑ FM. Και τα δύο έχουν σημαντικές προοπτικές, πέρα από την αναγνωρισμένη αξία της Τηλέτυπος

Η αναμέτρηση του Ιβάν Σαββίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενεργοποιεί και τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο Β. Βαρδινογιάννης είχε ενισχύσει οικονομικά τον κουμπάρο του, αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη για το ΔΟΛ χωρίς να διεκδικήσει κάτι παράπανω. Ο Θεοχάρης Φιλιπππόπουλος, επίσης, είναι ο εκδότης που έχοντας συνεταιρισμό με τον όμιλο Βαρδινογιάννη, είχε εμπλακεί  με τις εξελίξεις στο MEGA.
Η πρόκληση για το ΔΟΛ και το Μεγάλο Κανάλι είναι μεγάλη.  Με την έλευση Σαββίδη, μπαίνουν δυνάμεις που μπορούν όχι μόνο να υποστηρίξουν οικονομικά το MEGA, αλλά να αναλάβουν την πλήρη λειτουργία του.  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει τη δυνατότητα  διαθέτοντας τα ίδια χρήματα που θα έδινε για την τηλεοπτική άδεια, να αποκτήσει έτοιμο συγκρότημα και μερίδιο σε κανάλι.
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!