Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Επιστήμονες δημιούργησαν μωβ ψωμί επειδή είναι πιο υγιεινό (Video)

Επιστήμονες δημιούργησαν μωβ ψωμί επειδή είναι πιο υγιεινό (Video) - MediaΠλούσιο σε αντιοξειδωτικά, κατασκευασμένο από φυτικές ίνες και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι το μωβ ψωμί που δημιούργησαν επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη...
στην προσπάθειά τους να «αλλάξουν τη φόρμουλα του ψωμιού χωρίς να αλλάξουν την ομαλή υφή του λευκού ψωμιού που πραγματικά αγαπούν οι άνθρωποι».
Το ψωμί οφείλει το μωβ του χρώμα στην προσθήκη ανθοκυανινών, μια ουσία που προέρχεται από το μαύρο ρύζι, η οποία αντιδρά με ένζυμα του αμύλου.
«Παρά την αντιοξειδωτική τους ικανότητα και τα συναφή οφέλη τους για την υγεία, η γνώση της χρήσης ανθοκυανινών ως συστατικού στα τρόφιμα είναι πολύ περιορισμένη», επισημαίνει ο Zhou Weibiao, καθηγητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.


Μελέτες έχουν δείξει ότι η ανθοκυανίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη καρδιαγγειακών και νευρολογικών ασθενειών και καρκίνου, συντελεί στον έλεγχο της παχυσαρκίας και του διαβήτη, ενώ μπορεί να αναστείλουν τα πεπτικά ένζυμα και να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Το εκπληκτικό είναι ότι με το μωβ ψωμί επιβραδύνεται το ποσοστό πέψης κατά 20%, ενώ το 80% των αντιοξειδωτικών διατηρείται στο ψωμί ακόμα και στο ψήσιμο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ο καθηγητής έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες για να βγάλει το μωβ ψωμί στην αγορά.

Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!