Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Ξεσηκωμός στην Βόρεια Ελλάδα για τα διόδια της Εγνατίας… 2,40 ευρώ το Δροσοχώρι!

egnatia xartis diodiaΚλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες οι αντιδράσεις τόσο στην Μακεδονία όσο και στη Θράκη για την λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό, που εκτοξεύουν το κόστος διέλευσης στον μεγάλο οδικό άξονα της χώρας.

Η λειτουργία των νέων σταθμών, αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας, ενός δρόμου που πληρώθηκε πανάκριβα από τους Έλληνες πολίτες! Εις διπλούν βέβαια πλήρωσαν οι Ηπειρώτες, καθώς για την κατασκευή της Εγνατίας στην περιοχή, διατέθηκαν χρήματα και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, τα οποία προορίζονταν για άλλα έργα υποδομής!
Οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, προχωρούν σε καθημερινές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των νέων σταθμών, χωρίς να λαμβάνεται καμία πρόνοια για όσους διανύουν καθημερινά ακόμη και μικρές αποστάσεις.
Στην Ήπειρο, από το τέλος Αυγούστου, προστίθεται ο σταθμός διοδίων στο Δροσοχώρι, με κόστος διέλευσης τα 2,40 ευρώ, όπως ορίζει η υπουργική απόφαση που υπέγραψαν Τσακαλώτος και Σπίρτζης.
Η Κυβέρνηση αρκείται να διασκεδάζει τις αντιδράσεις με την υπόσχεση των αναλογικών διοδίων, η λειτουργία των οποίων παραπέμπεται στο... απώτερο μέλλον!
Οι αντιδράσεις στην Ήπειρο, περιορίζονται σε επιστολές ή ψηφίσματα διαμαρτυρίας, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, ο μεγαλύτερος του Νομού, στα διοικητικά όρια του οποίου θα λειτουργήσει ο νέος σταθμός δεν προχώρησε ούτε καν σε αυτό!
Σημειώνεται ότι στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια το θέμα είχε τεθεί προς συζήτηση, ωστόσο ακόμη –το ψήφισμα έστω- αναμένεται...
Όσο ήλπιζαν σε χαμηλή χρέωση των νέων διοδίων, διαψεύδονται από την ίδια την Υπουργική Απόφαση, καθώς αυτό ορίζεται στα 2,40 ευρώ...
  Πηγή:EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!