Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Τσίπρας: Θα κάνουμε αποδεκτή μόνο λύση που εγγυάται την επιστροφή στις αγορές... ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Θα κάνουμε αποδεκτή μόνο λύση που εγγυάται την επιστροφή στις αγορέςΗ Ελλάδα θα κάνει αποδεκτή μόνο λύση που θα εγγυάται την επιστροφή της χώρας στις αγορές και με βιώσιμους όρους δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην...
ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, προσθέτοντας ότι η λύση θα πρέπει να αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, κάλεσε σε συστράτευση στον στόχο για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
«Ας προσέλθουμε», είπε «σε έναν διάλογο, παρά τις γνωστές διαφωνίες και απόψεις μας, με αμοιβαίο σεβασμό στον συνομιλητή και τις βασικές αξίες της δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι «οι διαφορετικές απόψεις μας μπορεί να είναι και πλούτος».


«Υπάρχει αναγνώριση από την πλειοψηφία των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν καθήκον ηθικό και νομικό να το κάνουν», σημείωσε.

«Αυτές της ημέρες», είπε, «κρίνεται το μέλλον της οικονομίας για πολλές δεκαετίες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε ένα εθνικής σημασίας στόχο».

Μιλώντας για το χρέος, τόνισε ότι υπάρχουν τεχνικές λύσεις που συμφιλιώνουν την ανάπτυξη με την εξυπηρέτηση του χρέους. «Αυτές αναζητούμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι έχουν κατατεθεί σχετικές προτάσεις από την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδας και οικονομικούς φορείς που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Η κρίση στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός, μπορεί να επιστρέψει ως πολιτική, αν δεν υπάρξει σήμερα μία προωθητική αναπτυξιακή ατζέντα.  Πηγή:enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!