Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Παγκόσμιος αντίκτυπος από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην κρίση με το Κατάρ

Παγκόσμιος αντίκτυπος από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην κρίση με το Κατάρ - Η Αίγυπτος απαγορεύει τις πτήσεις - Εμιράτα, Σ. Αραβία σταματούν τις εξαγωγές - Media Η Αίγυπτος απαγορεύει τις πτήσεις - Εμιράτα, Σ. Αραβία σταματούν τις εξαγωγές 
Η Αίγυπτος θα επιβάλει απαγόρευση σε όλες τις πτήσεις από και προς το Κατάρ από την Τρίτη στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας),
ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι εξελίξεις στην κρίση που έχει ξεσπάσει με το Κατάρ είναι καταιγιστικές και το θέμα έχει εξελιχθεί σε μείζον σε παγκόσμια κλίμακα τις τελευταίες ώρες.
Επίσης ο αιγυπτιακός εναέριος χώρος θα κλείσει για όλες τις πτήσεις που προέρχονται από το Κατάρ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Το υπουργείο έχει εκδώσει απόφαση για την αναστολή όλων των πτήσεων μεταξύ της Αιγύπτου και του Κατάρ και για το κλείσιμο του αιγυπτιακού εναέριου χώρου σε όλα τα αεροσκάφη από το Κατάρ που επιθυμούν να προσγειωθούν ή να περάσουν», τονίζει το υπουργείο.
Εξάλλου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις εξαγωγές λευκής ζάχαρης προς το Κατάρ. Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη ότι η διπλωματική διαμάχη μεταξύ της Ντόχα και των αραβικών χωρών επηρεάζει και το εμπόριο τροφίμων.
Το Κατάρ εξαρτάται από τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία για τις εισαγωγές του σε λευκή ζάχαρή, που εκτιμώνται σε λίγο λιγότερους από 100.000 τόνους ετησίως. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη στη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού. 

Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!