Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Τα Ετερόκλητα έλκονται

Εντυπωσιακό; Εκ πρώτης όψεως ναι. Εκ δευτέρας όχι.
Γιατί κάθεσαι και λες. Μα πως είναι δυνατόν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενός αντάρτη με το όνομα Νίκος Φωτόπουλος να συμφωνεί σε όλα μα σε όλα με τον Ντόναλντ Τραμπ; Η Αριστερά με την Δεξιά; Και μάλιστα με την Αμερικανική, την ιμπεριαλιστική, την ακραία εκδοχή της Δεξιάς; Και μάλιστα μ ένα πλανητάρχη που η πλειονότητα των συστημικών αξιωματούχων τον θεωρούν “επιπόλαιο”, “τουρίστα”, “αναξιόπιστο” και ¨μεθυσμένο”; Πώς;

Μπας και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βρισκόταν κάτω από την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ; Μπας και είναι ανέκδοτο; Μπας και οι άνθρωποι έκαναν πλάκα; Μπας και δεν είναι με τα καλά τους;

Ο λόγος φυσικά για την κλιματική αλλαγή και την συμφωνία των Παρισίων. Για τους ρύπους. Για την υπερθέμανση του πλανήτη. Για όλα αυτά που ο Ντόναλντ Τραμπ τα έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Σιγά τώρα που θα σκάσει για την μοίρα των επερχόμενων γενιών. Για τα τρισέγγονά του. Οτινάναι. Οτι αρπάξει ο πισινός του. Οτι φάμε και ότι πιούμε. Και λογαριασμό σε κανέναν δεν δίνουμε. Μωρέ δε πα να πνιγεί και να εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος; Σάμπως εγώ θα είμαι ζωντανός; Ας κόψουν το σβέρκο τους οι ζωντανοί και μελλοθάνατοι!

Μ αυτή την κυνική λογική του “οτινάναι” πορεύεται και η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Της τάχα μου αριστερής κοπής. Η τάχα μου φιλολαική και σοσιαλιστική. Η τάχα μου ανθρωπιστική. Να ρωτήσω “γιατί”;

Μα φυσικά ο λιγνίτης. Ο επονομαζόμενος ¨φαιάνθρακας”. Τα λιγνιτωρυχεία στην Πτολεμαίδα και την Μεγαλόπολη. Ο λιγνίτης που θεωρείται ένοχος για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Και που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τον θεωρεί την πιο κερδοφόρα πηγή για την ελληνική οικονομία!

Επομένως να πορευτούμε κι εμείς παρέα με την Τραμπ. Να εγκαταλείψουμε την συμφωνία των Παρισίων. Να γλιτώσουμε τον λιγνίτη Η ανάπτυξη της οικονομίας τροφοδοτείται από δηλητήριο. Τέλεια. Τι απομένει; Ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας να συμφωνήσει με τον Τραμπ. Η εξόρυξη του λιγνίτη είναι ο τάφος του Ινδού!

Το πιο ξεκαρδιστικό επιχείρημα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ είναι ότι όλος αυτός ο ντόρος είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας των Κινέζων!

Ελα όμως που τα συμφέροντα με τον λιγνίτη δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του πλανήτη. Επομένως με την απλή λογική το ίδιο όπως και ο Τραμπ, έτσι και αυτοί. Ασε σου λέει. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει ύστερα από έναν αιώνα. Σάμπως εμείς θα τραβήξουμε κουπί; Ασε να βγάλουν τα μάτια τους τα εγγόνια των εγγονιών μας. Οτι φάμε και ότι πιούμε!

Πράγμα που σημαίνει ότι το ιδιοτελές συμφέρον είναι υπερ-κομματικό. Και ότι πολλές φορές τέτοιου είδους Αριστερά είναι ολόιδια με την αμερικανική Δεξιά του Ντόναλντ Τραμπ. Τα ετερόκλητα έλκονται. Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!