Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Η πρόβλεψη Μπαρόζο για την επόμενη κυβέρνηση

Η πρόβλεψη Μπαρόζο για την επόμενη κυβέρνησηΜεγάλη προσέλευση, υψηλές παρουσίες και πλούσιο παρασκήνιο είχε η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Concordia Europe, που διοργανώνεται στο Χίλτον. Τόσο πολλές Jaguar (με ελληνικές και διπλωματικές πινακίδες), θωρακισμένες Μερτσέντες και ΒΜW, «φουσκωτούς» και... αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, καθώς και θηριώδη τζιπ με φιμέ τζάμια, το Χίλτον είχε να δει από την επίσκεψη του Ομπάμα...

Η διοργανώτρια αρχή Concordia Summit, ένας μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (όπως θέλει να αποκαλείται) με έδρα τη Νέα Υόρκη, που έχει στόχο να κινητοποιεί τον ιδιωτικό τομέα ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δίνουν λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα, έφερε στην Ελλάδα προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, εστιάζοντας στις προκλήσεις της παγκόσμιας κοινότητας και μεταθέτοντας την προσοχή από την ελληνική κρίση.
Η παρουσία στο συνέδριο του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του τέως προέδρου της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (φωτογραφία) και του προέδρου της Coca-Cola Μούχταρ Κεντ λειτούργησε ως κράχτης για τους εγχώριους κοσμικούς, αλλά και για επιχειρηματίες και πολιτικούς που έκαναν ένα πέρασμα από το Χίλτον.

Το πόσο θελκτικό ήταν το συνέδριο προκύπτει από το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα έκαναν μεταξύ άλλων την εμφάνισή τους η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο ο γιος του τέως βασιλέως Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners Στέλιος Ζαβός (για όσους δεν κατάλαβαν είναι ο άνθρωπος του Σόρος στην Ελλάδα), ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Πέτρος Κόκκαλης, η καθηγήτρια και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Λούκα Κατσέλη, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μερικοί γαλάζιοι βουλευτές όπως ο Νότης Μηταράκης (ενώ την Τετάρτη αναμένεται να μιλήσουν οι Κ. Μητσοτάκης και Αντ. Σαμαράς) και πλήθος άλλων εγχώριων και ομογενών επιχειρηματιών, όπως ο Τζον Κάλαμος, επικεφαλής της Calamos Investments που διαχειρίζεται κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων, αλλά και ο στενός του συνεργάτης Τζον Κουδούνης, οι οποίοι, όπως γράφτηκε, διεκδικούν με αξιώσεις την Εθνική Ασφαλιστική. Α, να μην το ξεχάσω, την εμφάνισή τους έκαναν και πλήθος κοσμικών κυριών της πρωτεύουσας.
Αντιθέτως ισχνή ήταν η παρουσία κυβερνητικών στο συνέδριο, γεγονός που όμως δεν ξίνισε κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα. Οταν ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μη εκτελεστικός πρόεδρος των διεθνών δραστηριοτήτων της Goldman Sachs Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε στην ομιλία του πως «υπάρχει η αντίληψη στην ΕΕ ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις μεταρρυθμίσεις», καταχειροκροτήθηκε. Τόσο καλά σας λέω.
 Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!