Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

«Άνοιξαν σαμπάνιες» στο Μαξίμου! «Η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ», λένε μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Και από το πουθενά… ανάπτυξη ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, με το Μαξίμου να προβαίνει σε «πανηγύρια», αναφέροντας πως «η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ» και εξαπολύοντας...
επίθεση στη «ΝΔ και τον συστημικό Τύπο» αναφέρει πως «διαψεύδεται η εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνουν».
«Η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου», αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που ξαφνικά αναθεώρησε τα στοιχεία του α’ τριμήνου σε αύξηση 0,4% του ΑΕΠ αντί για μείωση 0,1%.
«Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές. Συνεπώς, οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν. Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού», αναφέρουν από το Μαξίμου.
Αναθεώρησε προς το καλύτερο η ΕΛΣΤΑΤ που αρχικά «έβλεπε» ύφεση
Ειδικότερα και ενώ αρχικά είχε ανακοινώσει ύφεση 0.5%, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έρχεται σήμερα και επικαλούμενη τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ανακοινώνει ανάπτυξη 0,4% τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2017, παρουσίασε αύξηση κατά 0,4%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,1% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 1ου τριμήνου στις 15/05/17. Σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 0,4% έναντι της μείωσης 0,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 1ου τριμήνου.
Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2017 παρουσίασε άνοδο κατά 0,8% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2016 έναντι της μείωσης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 1ου τριμήνου.
Οι διαφορές αυτές είναι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία Ισοζυγίου Πληρωμών μηνός Μαρτίου) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Πηγή: https://thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!