Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη πρόταση για το χρέος από αυτή που είχε στις 22 Μαΐου

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη πρόταση για το χρέος από αυτή που είχε στις 22 Μαΐου - MediaΗ Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει στα χέρια της μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για την...
ελάφρυνση του χρέους όταν αυτό θα τεθεί ξανά επί τάπητος στο Λουξεμβούργο τον επόμενο μήνα δήλωσαν στο Bloomberg αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.
Οι πιστωτές της ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων και μετά την επέκταση της περιόδου λήξεως των δανείων διάσωσης που συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο.
Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να πείσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα, δήλωσαν.
Αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφήνεια για το θέμα του χρέους, και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη χθες.
Το αίτημα για περισσότερη σαφήνεια έρχεται καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Μαΐου δεν κατόρθωσαν να έλθουν σε συμφωνία για το πώς θα ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας. Οι ελπίδες για μια συμφωνία που θα ανοίξει επίσης το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων βρίσκονται τώρα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 15 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είναι απίθανο οι υπουργοί να προσφέρουν πολύ βελτιωμένους όρους ελάφρυνσης του χρέους σε σχέση με αυτές που παρουσιάστηκαν το Μάιο. "Η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει την κυριότητα των πολιτικών του προγράμματός της αντί να επικεντρώνεται στην περαιτέρω ελάφρυνση χρέους", δήλωσε χθες από την Αθήνα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch,
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!