Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Ο Λουκάς Παπαδήμος περιγράφει: Hταν ένα διπλωμένο χαρτόνι σαν εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξα, εξερράγη

Ο Λουκάς Παπαδήμος περιγράφει: Hταν ένα διπλωμένο χαρτόνι σαν εξώφυλλο CD και όταν το άνοιξα, εξερράγηΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς για την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε, ο Λουκάς Παπαδήμος είπε:
Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά.
Ουσιαστικά ο κ. Παπαδήμος επιβεβαίωσε την διαδρομή του εκρηκτικού φακέλου έως τη στιγμή που τον πήρε στα χέρια του, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή της ανάφλεξης.
Ο πρώην πρωθυπουργός -μέσα από τον Ευαγγελισμό όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται- περιέγραψε τον παγιδευμένο φάκελο, τονίζοντας πως τον είχε στον δεξιό του μηρό, ενώ διαπίστωσε με την αφή ότι το περιεχόμενο ήταν λίγο σκληρό. Είπε ακόμα πως διέκρινε το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD και πως όταν το άνοιξε έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά.
«Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».
Ο εκρηκτικός φάκελος βρισκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το φυλάκιο της κατοικίας του Λουκά Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό για περίπου 24 ώρες.
Έφθασε την Τρίτη 23 Μαΐου στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι από την συλλογή γραμματοκιβωτίων στο κέντρο της Αθήνας. Την επόμενη μέρα έφθασε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κινήθηκε εκείνη την μέρα και ο εκρηκτικός φάκελος, έμεινε για περίπου ένα 24ωρο έξω από το φυλάκιο στο σπίτι του. Ο ταχυδρομικός διανομέας τον είχε «πετάξει» εκεί μαζί με ακόμη τρεις φακέλους καθώς δεν χωρούσαν στην θυρίδα.
Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου, ο αρχιφύλακας συνοδός του Λουκά Παπαδήμου έφυγε από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού. Μαζί του είχε πάρει στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τους τέσσερις φακέλους ανάμεσα στους οποίους και αυτόν με το εκρηκτικό περιεχόμενο και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα XRAY της Βουλής.

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!