Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Τους θέλει όλους στην μάχη γέννησης της νέας παράταξης η Φώφη

fofiΟ Βενιζέλος θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει…  
Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά δήλωνε από το βήμα της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πως...
«η νέα παράταξη θα γεννηθεί στη μήτρα της κοινωνίας», και το νέο όργανο του φορέα συγκροτούσε τις Επιτροπές, τους Τομείς και τα Δίκτυά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμενε να ασχολείται με τα …μεγάλα θέματα της χώρας.
Στην πραγματικότητα, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για ‘καθεστωτικές λογικές και πρακτικές’, ‘ημέτερο κράτος’, πρόβλημα Δημοκρατίας στην χώρα κ.ο.κ., καταλήγοντας ότι «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση, χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση και μία άλλη πολιτική». «Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης κλείνει», είπε, διεκδικώντας για λογαριασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. «Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ξαναγίνει η κεντροαριστερά πρωταγωνιστής στο πολιτικό μας σύστημα. Πρωταγωνιστής για τη νέα πορεία της Ελλάδας και της επιστροφής της στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», είπε, ζητώντας σε αυτή την μάχη να είναι όλοι παρόντες.
Στην ίδια συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση 12 Επιτροπών Πολιτικής, από τον Πολιτικό Σχεδιασμό και την Οικονομία, ως τη Νέα Γενιά και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τεσσάρων Τομέων Δράσης (Οργανωτικού, Κινητοποιήσεων, Επικοινωνίας, Οικονομικού) και δώδεκα Δικτύων Πολιτών για θέματα που αφορούν από τις Γυναίκες και τους Συνταξιούχους, ως τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τον Ελληνισμό της Διασποράς.
Την ίδια ώρα, μιλώντας στον Σκάι, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς αν θα ιδρύσει κόμμα, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τώρα δεν ασχολείται με τέτοια θέματα, διότι «ο ρόλος μου είναι αυτή τη στιγμή –κι όταν λέω αυτή τη στιγμή, εννοώ αυτή τη μακρά στιγμή, δηλαδή από το 2015 και μετά που βρεθήκαμε στην αντιπολίτευση, βρεθήκαμε μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα– είναι να λέω, να επισημαίνω τι γίνεται, να προβλέπω, να προτείνω και νομίζω ότι αυτό λειτουργεί υποβοηθητικά για το σύνολο της αντιπολίτευσης, για όλους τους σκεπτόμενους και προβληματιζόμενους ανθρώπους για την εθνική στρατηγική», όπως είπε. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για μία προσπάθεια που γίνεται με τον Κύκλο Ιδεών να προτείνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, «όχι ως πλατφόρμα κομματική που έχουμε μία λύση για όλα και όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε, αλλά ως ένα πρόγραμμα επίγνωσης», όπως είπε. Μη κλείνοντας πάντως κανένα ενδεχόμενο, δήλωσε πως τον ενδιαφέρει η πορεία της χώρας και αυτή θα υπηρετήσει «αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση»…
Πηγή:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!