Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Όλα πάνε κατά ... διαβόλου και η εξουσία σφυρίζει αδιάφορα

Μια μεγάλη έκπληξη έζησα σήμερα, κάτι που δεν αποτελεί εξαίρεση για τους περισσότερους αν όχι όλους τους Έλληνες,  που θέλησα να επισκεφτώ μια από τις λεγόμενες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.
Ενός κράτους που θέλει να είναι στην Ευρώπη, αλλά να διατηρεί τους θεσμούς με τα χαρακτηριστικά της τουρκοκρατίας. Με τα χαρακτηριστικά εκείνα που θέλουν να βλέπουν τον πολίτη ως αντίπαλο, να τον τιμωρούν για σφάλματα που έχει κάνει, αλλά και για πράγματα που δεν έχει κάνει. Μια τέτοια υπηρεσία ύδρευσης βγάζει ένα λογαριασμό, τον στέλνει στον καταναλωτή, πληρώνει ο καταναλωτής και μετά αυτή η ίδια υπηρεσία θυμάται ότι έχει και κάποια παλιά, πολύ παλιά μάλιστα, ανείσπρακτα (κατά φαντασία ή και πραγματικά, αλλά  χωρίς να έχει ειδοποιηθεί ο καταναλωτής), τα υπολογίζει με τα σημερινά δεδομένα, βάζοντας προσαυξήσεις ύψους 0,75% για κάθε μήνα και βγάζει μαι νέα σούμα που ξεπερνά το τριπλάσιο της αρχικής υποτιθέμενης οφειλής. ΤΟ ποσό αυτό θεωρείται τελικό και δε χωρά καμιά διαπραγμάτευση... με την απειλή μάλιστα να σταλεί στην εφορία και μετά ... ο καθένας ξέρει τι μπορεί να συμβεί.
Πάει ο καταναλωτής να  ρυθμίσει την οφειλή του τώρα που το έμαθε και διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να έχει έκπτωση, ακόμα κι αν τα πληρώσει όλα, παρά μόνο μια πάρα πολύ πολύ μικρή. Αποφασίζει ο καταναλωτής να πληρώσει και πάει στο ταμείο με την τραπεζική του κάρτα, γιατί αν χρησιμοποιήσει τα δυσεύρετα μετρητά, θα έχει πρόβλημα να πληρώσει τα διόδια. το νερό στο περίπτερο, το ψωμί στο φούρνο κι άλλα μικροψώνια.
Στο ταμείο ξαναχτυπά η ελληνική γραφειοκρατική υπηρεσία:
-Ξέρετε, δε βάλαμε ακόμα POS και μόνο με μετρητά μπορείτε να πληρώσετε.... Δεν τα βρήκαμε ακόμη με την τράπεζα, γιατί ζητά μεγάλη προμήθεια...
Μετά σου λένε ότι όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να έχουν POS για τις συναλλαγές τους, με την απειλή μάλιστα μεγάλου προστίμου σε αντίθετη περίπτωση. Τις κρατικές υπηρεσίες δεν τις πιάνει το πρόστιμο; 
Αθάνατε, χρεοκοπημένε,  κρατικέ μηχανισμέ! Κλείσε το ... μπακάλικό σου! 
kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!