Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Βροχή και ... διακοπές

Από χτες το βράδυ βρέχει χωρίς σταματημό σε όλη την περιφέρεια της Κασσανδρείας, με αποτέλεσμα να κάνουμε διακοπές (από τα θαλάσσια σπορ) .... στις διακοπές.
Η βροχή είναι ασυνήθιστη για τέτοια εποχή, που θυμίζει περισσότερο Νοέμβρη (έπεσε σημαντικά και η θερμοκρασία), παρά Ιούλιο. Οι πολλοί τουρίστες, από τις βαλκανικές χώρες στην πλειοψηφία τους, δεν ξέρουν πώς να ηρεμίσουν τα πιτσιρίκια, τα οποία δύσκολα τα μαντρώνει κανείς μέσα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Ακούγονται από παντού παιδικές  φωνές διαμαρτυρίας. Στην ουσία η βροχή είναι πολύ ωφέλιμη για τους ελαιοπαραγωγούς, γιατί πραγματικά είχε πάνω από τέσσερις μήνες να βρέξει, όπως λένε εδώ οι ντόπιοι και φυσικά  για όλους τους γεωργούς της περιοχής. Επειδή οι περισσότεροι καλοκαιρινοί κάτοικοι εδώ ήρθαν χωρίς ομπρέλες και αδιάβροχα ρούχα, δεν κυκλοφορεί ούτε ψυχή στους δρόμους. Είναι όμως σε όλους μας γνωστό ότι δεν υπάρχει άσχημος καιρός, παρά ακατάλληλη ενδυμασία.... 
Μπόρα είναι θα περάσει.... ας χρειαστεί να μείνουμε μέσα ακόμη για ολόκληρο εικοσιτετράωρο, ο ήλιος  θα ξαναβγει σίγουρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!