Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Μπερδεμένα τα πράγματα στην ΕΡΤ

 Με έναν φαινομενικό συμβιβασμό κλείνει ο κύκλος της έντασης στο Ραδιομέγαρο. Ο Διονύσης Τσακνής παραμένει πρόεδρος της ΕΡΤ, στον βαθμό που...
θα αποδεχθεί τις περιορισμένες εκ του νόμου αρμοδιότητες. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανό στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για την ΕΡΤ η θέση του προέδρου να συγχωνευθεί με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου, ώστε το σχήμα να λειτουργεί χωρίς εντάσεις.  Την Πέμπτη πάντως θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, υπό το Βασίλη Κωστόπουλο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα καθοριστούν οι αρμοδιότητες των προσώπων
Ο Διονύσης Τσακνής επιχείρησε να διεκδικήσει περισσότερες αρμοδιότητες, αμφισβητώντας παράλληλα τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο, στην επιλογή του οποίου κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ύστερα από πολλές συζητήσεις εντός της κυβέρνησης. Μαζί με τον Β. Κωστόπουλο ρόλο θα έχει και ο Γιώργος Θαλασσινός ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Το σχήμα του ΔΣ, όταν ολοκληρωθεί, θα πλαισιώνεται από μια ομάδα συμβούλων, ορισμένοι από τους οποίους θα είναι εντεταλμένοι, συγκροτώντας έναν ενιαίο μηχανισμό κεντρικής διαχείρισης της ΕΡΤ. Στη συνέχεια θα αξιολογηθούν οι υπηρεσιακοί γενικοί διευθυντές (αν και υπήρξαν πρόσωπα που δεν παραιτήθηκαν, όπως είχε ζητηθεί) και θα οριστούν οι νέοι διευθυντές. Και στους δύο τομείς θα επιλεγούν πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία και ειδικές γνώσεις, με πρώτο στόχο να επαναφέρουν την ΕΡΤ σε αξιοπρεπή ποσοστά απήχησης.
Τον Σεπτέμβριο με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την ΕΡΤ θα επιχειρηθεί να καλυφθούν κάποια νομικά κενά στη λειτουργία της, ενώ θα ξεκινήσει το καινούργιο πρόγραμμα στην ΕΡΤ1, με νέες ενημερωτικές εκπομπές. Ο Γ. Θαλασσινός αναμένεται να αναλάβει να δώσει νέα ταυτότητα στα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν και οι πρώτες αναθέσεις για την παραγωγή ελληνικού προγράμματος μυθοπλασίας, με κωμικές και δραματικές σειρές.
Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!