Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Κεντρική συμφωνία Σαββίδη – Μάρη

24MEDIA_logoΣτην 24Media περνάει το management του «Έθνους» και της «Ημερησίας»…
Αλλάζει εκ νέου το τοπίο στα media με τη συμφωνία Σαββίδη – Μάρη για το «Έθνος» και την «Ημερησία».
Την Παρασκευή έδωσαν τα χέρια για την παραχώρηση του 100% του management των δύο εφημερίδων στην 24Media, η οποία πλέον παίρνει ρόλο κεντρικού παίκτη, με παρουσία στο Internet (www.news247.gr), στις εκδόσεις («Έθνος», «Ημερησία») και στο ραδιόφωνο (Sport24 Radio, Ραδιόφωνο 247), ενώ προτίθεται να μπει και στην τηλεόραση.
Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει τα εξής: Η Dimera διατηρεί την ιδιοκτησία των σημάτων των δύο εφημερίδων που ανήκαν στον Πήγασο της οικογένειας Μπόμπολα, αλλά η ευθύνη για τη λειτουργία τους περνάει στην 24Media του Δημήτρη Μάρη. Ο επιχειρηματίας είχε ήδη συνεργασία με τον Φώτη Μπόμπολα εντός και εκτός media (στοίχημα) και το τελευταίο διάστημα σημειώνει σημαντική ανάπτυξη. Στόχος είναι να επανακυκλοφορήσουν οι εφημερίδες άμεσα, μέσα στον Σεπτέμβριο, και σταδιακά να λειτουργήσουν τα sites. Η εταιρεία θα προχωρήσει στην επαναπρόσληψη μέρους του προσωπικού των δύο εφημερίδων, που βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη στο κενό.
Η Dimera είχε πρόσφατα αποκτήσει τα εμπορικά σήματα των δύο εφημερίδων μετά από δημοπρασία, έναντι ποσού 3 εκατ. ευρώ μια και τα δάνειά του ο Πήγασος δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν. Στο μεσοδιάστημα οι τράπεζες είχαν αρνηθεί την πρόταση του Φώτη Μπόμπολα για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη, με «κούρεμα» των δανείων του Πήγασου κατά 80%.
Ο Δημήτρης Μάρης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την είσοδό του στο Mega μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται πως ο Φ. Μπόμπολας διατηρεί το 13% του Mega και φαίνεται ότι η συζήτηση συνεχίζεται. Το θέμα στην περίπτωση του Τηλέτυπου, που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους επί 13 μήνες (!) είναι αν θα διεκδικήσει ή όχι άδεια στην επικείμενη προκήρυξη του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες ή θα μείνει εκτός νυμφώνος.

Πηγή:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!