Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Το DiEM για τον Γεωργίου και την παρέμβαση Μοσκοβισί: Δείγμα της χρεοδουλοπαροικίας μας

Το DiEM για τον Γεωργίου και την παρέμβαση Μοσκοβισί: Δείγμα της χρεοδουλοπαροικίας μας - MediaΜε μια καυστική ανακοίνωση του το DiEM του Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάζει την παρέμβαση της Κομισιόν μέσω της εκπροσώπου του Πιέρ Μοσκοβισί ...
στην υπόθεση της καταδίκης του Ανδρέα Γεωργίου.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά πρόκειται για "άλλη μια ένδειξη της χρεοδουλοπαροικίας μας".
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η παρέμβαση Μοσκοβισί στην υπόθεση Γεωργίου έρχεται σαν συνέχεια της υπόθεσης των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ και είναι μια ακόμα ένδειξη της χρεοδουλοπαροικίας μας.
Το εάν ο κ. Γεωργίου παραβίασε τον νόμο πρέπει να το κρίνουν αποκλειστικά τα δικαστήρια της χώρας. Όμως, όταν τα ανώτατα δικαστήρια, από το 2010, κρίνουν ως νόμιμες και συνταγματικές τις συνεχείς εκχωρήσεις  κυριαρχίας στην τρόικα (EuroWorkingGroup, Eurogroup κλπ), οι διάφοροι Μοσκοβισί νιώθουν ότι δικαιούνται να παρεμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο.
Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Γεωργίου, η κα Σαββαΐδου ή οποιοσδήποτε άλλος έλληνας πολίτης βρέθηκε σε θέση-κλειδί στα χρόνια της ζοφερής μνημονιακής επταετίας. Το πρόβλημα είναι η παράτυπη μεταφορά κυριαρχίας από συντεταγμένες αρχές του ελληνικού κράτους σε σκοτεινά όργανα των Βρυξελλών (EuroWorkingGroup, Eurogroup κλπ) που δεν προβλέπονται καν από τις συνθήκες της ΕΕ, τα οποία δεν λογοδοτούν πουθενά ενώ επεκτείνουν τις παρεμβάσεις τους από την δημοσιονομική/φορολογική πολιτική σε θέματα δικαιοσύνης, παιδείας κλπ.
Αυτή ακριβώς η νοοτροπία αποικιοκράτη είναι που οδηγεί τους λαούς να αγανακτούν δικαιολογημένα με την ΕΕ. Οι αληθινοί ευρωπαϊστές οφείλουν να αντισταθούν, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να φανούν ανυπάκοι "στας υποδείξεις τους", και να απαιτήσουν διαφάνεια και δημοκρατία.
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!