Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Παρά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τα κυριότερα άρθρα του να λαμβάνουν ευρεία πλειοψηφία.
Στις επιλογές της αντιπολίτευσης για τα άρθρα του νομοσχεδίου κυριάρχησε το «ναι» και το «παρών». Επί της αρχής πάντως το νομοσχέδιο στηρίχθηκε μόνο από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το νομοθέτημα καταψήφισε η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δήλωσαν «παρών».
«Ορισμένοι έχουν δυσκολία να ψηφίσουν μέτρα που ευνοούν τον κόσμο της εργασίας» σημείωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, καυτηριάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης να μην υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοθέτημα, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «εμείς είμαστε με τον κόσμο της εργασίας». «Απαξιώνετε έναν ολόκληρο κόσμο και τα προβλήματά του γιατί κάθε μια ρύθμιση του νομοσχεδίου απαντά στα προβλήματα των εργαζομένων» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου επικεντρώνοντας την κριτική της στην επιλογή της αντιπολίτευσης, κυρίως τη ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Απαντώντας μάλιστα με έμμεσο τρόπο στις «βολές» της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι αιτία για την απόσυρση δυο διατάξεων του νομοσχεδίου, λίγη ώρα πριν αυτό ψηφιστεί από την Ολομέλεια, είναι οι ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι δανειστές η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι εμβληματικές διατάξεις είναι όλες εδώ». Οι κυριότερες από τις οποίες, όπως τις περιέγραψε η υπουργός Εργασίας στην τοποθέτηση της, αποτελούν η δήλωση εκ προτέρων των υπερωριών, η δυνατότητα έκδοσης διαταγής πληρωμής σε βάρος της προσωπικής περιουσίας του εργοδότη, η ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων των εργαζομένων καθώς και η άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας σε εγκλωβισμένους απλήρωτους εργαζόμενους.
Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!