Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Εμπρός, στον δρόμο που χάραξε ο... Καμμένος

Εμπρός, στον δρόμο που χάραξε ο... ΚαμμένοςΕδώ και δυόμισι χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) είχε πρόσκληση να πετάξει με ένα μαχητικό αεροσκάφος, να διαπιστώσει πώς αυτό... λειτουργεί, να νιώσει τα G's που νιώθουν οι χειριστές της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Αιγαίο, αναχαιτίζοντας ή αναγνωρίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη. Τόσες φορές του είχε απευθύνει πρόσκληση ο «ιπτάμενος» υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός που ίσως έχει τις περισσότερες πτήσεις στο ενεργητικό του, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο. Εως και την Πέμπτη δεν έτυχε ο κ. Τσίπρας να βρεθεί μέσα στο cockpit ενός μαχητικού, είτε ενός Phantom, είτε ενός F-16, είτε τέλος ενός Mirage-2000. Αντιθέτως ο κ. Καμμένος βρέθηκε πολλές φορές στον αέρα, με στολή  πιλότου, κυρίως μέσα σε ελικόπτερα τύπου Χιούι.
Δύο φορές μάλιστα πήρε μαζί του και τον κ. Τσίπρα ως συνεπιβάτη σε στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή τη φορά όμως ο κ. Τσίπρας πέταξε χωρίς τον Καμμένο και ίσως να είναι ένα... πλήγμα για τον υπουργό Αμυνας που τόσο ήθελε να πετάξει με ένα F-16 μαζί με τον Πρωθυπουργό. Απουσίαζε όμως στη Βραζιλία. Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Τσίπρας το έκανε επίτηδες, (τώρα που έλειπε ο κ. Καμμένος). Μπήκε ωστόσο στον πειρασμό στον οποίο υπέκυψαν στο παρελθόν αρκετοί (δεξιοί) πρωθυπουργοί (και πασόκοι) υπουργοί Αμυνας να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος. Με μία διαφορά: προτίμησε βόλτα στο Βόρειο Αιγαίο, εκεί που συνήθως γίνονται οι τουρκικές προκλήσεις. Ηταν μια πτήση, με... αριστερό αποτύπωμα, όπως μου έλεγε (μάλλον αστειευόμενος) ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Και τούτο γιατί το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού (διάβαζε Θανάσης Καρτερός) φρόντισε να αξιοποιήσει «πέταγμα» του κ. Τσίπρα στο Αιγαίο, εκδίδοντας non paper με τίτλο «Πετάει, πετάει ο Πρωθυπουργός».
 
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!