Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Έρευνα: Η μισθολογική ανισότητα στη Γερμανία έφτασε στο ίδιο επίπεδο με πριν από έναν αιώνα

Έρευνα: Η μισθολογική ανισότητα στη Γερμανία έφτασε στο ίδιο επίπεδο με πριν από έναν αιώνα
Ο Γάλλος οικονομολόγος, Thomas Piketty, κυκλοφόρησε την Παρασκευή μελέτη σχετικά με την ισότητα των αμοιβών σε όλο τον κόσμο...
Η ομάδα του έδειξε ότι οι μισθοί στη Γερμανία ήταν τόσο άνισοι όσο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 10% των πολιτών στη Γερμανία κερδίζουν το 40% του συνολικού εισοδήματος, σύμφωνα με τη μελέτη.
“Το ποσοστό αυτό αυξάνεται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990”, δήλωσε ο Charlotte Bartels από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW), ο οποίος μελέτησε τα γερμανικά δεδομένα.
“Το 50% των ανθρώπων έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους τα τελευταία χρόνια ενώ στη δεκαετία του 1960 είχαν κερδίσει το ένα τρίτο του συνόλου, που τώρα έχει μειωθεί στο 17% “, δήλωσε ο Bartels.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι “αν συμπεριλάβετε τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία δεν αποκαλύπτονται στα στοιχεία για τα έσοδα προ φόρων, οι αριθμοί για τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι πιθανώς καλύτεροι”.
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay/klimkin ©
 Πηγή:http://www.allesgr.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!