Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Το παρασκήνιο της νέας κρίσης των Ιμίων

Η ιστορία που θα σας περιγράψω διαδραματίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το προκλητικό επεισόδιο στα Ιμια, όπου τουρκική ακταιωρός διεμβόλισε το ...
«Γαύδος», το πιο σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Αμέσως μετά ετέθη ένα σημαντικό ερώτημα: Τι κάνουμε; Πώς αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα; Και εκεί ακριβώς σημειώθηκε ένα παράξενο «θερμό επεισόδιο» εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Οπως επιμένουν οι πληροφορίες, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον (συγκυβερνήτη του) Πάνο Καμμένο. Και εξηγούμαι.

Υπήρξαν εκείνη την ώρα συγκεκριμένα εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό για δυναμική («ισοδύναμη») απάντηση στον διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Πρόταση όμως που απέρριψε αμέσως ο Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι εάν υπήρχε τέτοια αντίδραση από ελληνικής πλευράς, τότε θα κλιμακωνόταν η ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες, με πιθανή απώλεια εθνικού χώρου, χωρίς ακόμη να είναι εξασφαλισμένη η στήριξη του ευρωπαϊκού παράγοντα. Ετσι, το λεγόμενο «ισοδύναμο αποτέλεσμα» απερρίφθη πάραυτα. Υπήρξε και άλλη παρατήρηση ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις του 2018 δεν είναι οι ίδιες με αυτές του 1996 και ότι όποιος τολμήσει να ανέβει σε ελληνική βραχονησίδα, θα το πληρώσει ακριβά. Αλλά και αυτή η ευχή (πρόταση ή απειλή, πείτε την όπως θέλετε) κρατήθηκε στα... υπόψη.   
Πηγή:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!