Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Τρίτο «Όχι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

H τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Hurriyet», «Milliyet» και «Sabah», οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Χακάν Γιανσιτούκ και Σελίμ Οζέλ, ζήτησαν την απελευθέρωση τους.
Ωστόσο, oι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.
Παρά το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει, το κατηγορητήριο σε βάρος του ανθυπολοχαγού Μηχανικού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, δεν έχει οριστικοποιηθεί, ούτε έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέδεσε άμεσα την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά το αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως πραξικοπηματίες.
Παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της Άγκυρας, η έκδοση των οκτώ στην Τουρκία έχει απαγορευθεί τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα.
Επίσης, η κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε πιθανότητας εξίσωσης και ανταλλαγής των οκτώ με τους δύο Έλληνες κρατούμενους, οι οποίοι κατέληξαν στα χέρια των τουρκικών αρχών, επειδή βρέθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την Άγκυρα σε επίλυση του ζητήματος από κοινού με την Αθήνα, ενώ όπως και η ελληνική πλευρά, έχει απορρίψει τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι δύο αξιωματικοί συνιστούσαν απειλή για την Τουρκία.
Πηγή:https://neaselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύουμε σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο ή αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων. Επώνυμα άρθρα και σχόλια φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!